Zo kies je een internet- en televisie abonnement

De afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat de internet- en televisie abonnementen veranderd zijn. Had je eerst nog losse abonnementen kun je nu tegenwoordig voor zo’n alles-in-één pakket kiezen. Maar welk pakket past er nu eigenlijk bij jou? En hoe zorg je ervoor dat je het juiste abonnement kiest? We vertellen het jou in deze blog! 

Een abonnement kan steeds een beetje duurder worden, maar het kan ook zijn dat je bent ingestapt met een mooi aanbieding maar na de looptijd schiet de prijs omhoog. Of het is zo dat het abonnement niet langer meer past bij jouw wensen en eisen. Daarom is het goed om regelmatig even te kijken naar jouw abonnementen, zoals een abonnement voor internet en TV.

Bepaal wat je nodig hebt 

Voordat je kan beginnen met het vergelijken van abonnementen is het goed om te weten wat je nodig hebt. Heb je een bepaald soort internetsnelheid nodig omdat je bijvoorbeeld veel thuiswerkt of omdat heel het gezin er gebruik van maakt. Je kan kiezen uit verschillende soorten internetsnelheden. Bijvoorbeeld basic, dat staat voor 20 Mbit/s. En dat is vaak voldoende om bijvoorbeeld te surfen en te mailen en eventueel iets te streamen via Netflix. Het snelste pakket is zeer hoog. Dan heb je het over meer dan 400 Mbit/s. Dit is vooral voor mensen die veel willen downloaden en echt extreem veel gebruiken. Dit is vaak voor de gemiddelde gebruiker veel te veel. Kijk daarom bijvoorbeeld naar een pakket van ongeveer 50 Mbit/s. 

Steeds meer huishoudens worden aangesloten op glasvezel. Je kan je voorstellen dat het internet hierdoor een stuk goedkoper worden, omdat er nu gebruik wordt gemaakt van aangelegde verbinding waardoor je verzekerd bent van stabiel en snel internet. Maar als gemiddelde gebruiker zal je niet direct verschil merken tussen een internetverbinding zonder of met glasvezel. 

Inclusief een uitgebreid televisie-pakket?

Tegenwoordig worden veel internetabonnementen ook aangeboden met een televisiepakket erbij. En dan hebben we het niet meer alleen over kabeltelevisie of providers via dsl of glasvezel. Maar ook een tv-pakket waarbij meer streamingsdiensten worden toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan speciale sportpakketten. Maar ook streamingdiensten zoals Videoland, NPO Start Plus of Netflix worden aangeboden in een totaal televisiepakket. 

Kijk jij straks live mee naar het vrouwenvoetbal? Lees dan ook even deze blog! 

Het lijkt aantrekkelijk om direct voor het grootste televisiepakketten te gaan, en wanneer je genoeg televisie kijkt kan dit ook zeker uit. Maar op het moment dat je niet zo vaak televisie kijkt of bijvoorbeeld een video via Netflix. Dan kan het slim zijn om even te kijken wat voor jouw persoonlijke situatie het beste is. Wil je niet te veel betalen en maak je er niet zo vaak gebruik van? Dan kan je beter kijken naar een los abonnement voor je televisie of kijk of je eventueel kunt gaan voor een basispakket. Vaak wanneer je combineert zijn de prijzen wel lager. Maar uiteraard alleen als je voor dat betaalt wat je ook gebruikt. Anders ben je dief van je eigen portemonnee.

Het beste abonnement voor internet en televisie voor jou is dus vooral afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Zorg er daarom voor dat je goed helder hebt wat jij zoekt. Op deze manier kan je beter het best passende pakket vinden. Bovendien kan je jouw pakket iedere maand kosteloos aanpassen.