Vrouwenvoetbal: goede resultaten, maar kritiek blijft

Het WK is eindelijk van start gegaan na het lange wachten in Tokyo en er wordt gelukkig weer internationale sport uitgezonden op televisie. Het vrouwenvoetbal mag hier uiteraard niet ontbreken en de Oranje Leeuwinnen hebben al een aantal keer tegen de bal geschopt en leveren uiteraard weer goed werk. Dat de Nederlandse vrouwen goed bezig zijn met voetballen is bijna geen verrassing meer, maar waarom wordt dat nog niet overal geaccepteerd?

De vrouwen op de Olympische Spelen

Voetbal mag niet ontbreken op de Olympische Spelen en in Tokyo zijn 16 elftallen mannen en 12 elftallen vrouwen verwelkomd. Zij spelen in een apart toernooi van elkaar uiteraard. Een mooie prestatie voor het Nederlandse vrouwenelftal, want zij zijn voor de eerste keer ooit gekwalificeerd, de voetbalschoenen morgen weer aan, en mochten een plekje innemen tussen de 11 andere elftallen.

Dit lieten ze zeker niet onopgemerkt blijven, want ze hebben spectaculaire uitkomsten weten neer te zetten. Zo werd China verslagen met een mooie score van 8-2 door het Nederlandse elftal. Vooral Zambia had het zwaar te verduren en het Nederlandse vrouwenelftal wist hier zelfs met 10-3 een prachtige overwinning neer te zetten. 

Bieden op voetbalwedstrijden

Het wordt steeds meer een gewoonlijk ding, een online weddenschap maken op het gebied van voetbal. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij voetbal bet777 en hier kan altijd ingezet worden op een ruim aanbod aan wedstrijden.  

Of er een verschil in bieden is op vrouwen- en op mannenvoetbal? Volgens de kenners is dat totaal niet aan de orde. Sinds de vrouwen steeds beter aan het presteren zijn en eigenlijk ook betere resultaten neerzetten dan het Nederlandse mannenelftal in voetbal, lijkt het of er ook steeds meer vraag en aanbod is in deze soort weddenschappen.

Het kritiek op vrouwenvoetbal

Als het gaat om vrouwenvoetbal in de media, dan lijkt het soms niet helemaal serieus te worden genomen. Er wordt minder aandacht aan besteed, terwijl ze toch zelf goede resultaten weten neer te zetten. Zo werd de NOS flink onder vuur gezet met de keuze van het uitzenden van reclames en mannenhockey in plaats van Olympisch vrouwenvoetbal.

Een populaire sport als voetbal en dan alsnog wordt het hockey van de mannen boven het vrouwenvoetbal verkozen. Het werd de NOS niet in dank afgenomen en op social media werden ze flink bekritiseerd voor deze keuze.

Ook wordt er door de voetbalanalisten nog steeds op een andere manier naar vrouwenvoetbal gekeken. Derksen, de bekende voetbalanalist met sterke mening, besteedt normaal helemaal geen aandacht aan vrouwenvoetbal en maakte een uitzondering. Er is kritiek op de lichaamsbouw van de vrouwelijke keeper van Brazilië en hij benoemde ook dat het vrouwenvoetbal gewoon niet leuk om naar te kijken is. 

De voortgang

Met de eerste kwalificatie voor de Olympische Spelen, komt het vrouwenvoetbal weer om de hoek kijken in Nederland. Maar wat moeten ze allemaal presteren om door de media en analisten serieus genomen te worden.

Met de opkomst van meer vrouwenvoetbal, wordt hopelijk de vraag naar aandacht in de media en een serieuze blik van de analisten steeds meer. Want wat zetten de vrouwen een mooie resultaten neer sinds de afgelopen jaren. Gelukkig gaan de biedingen op voetbalwedstrijden de goede kant op, daar neemt het aanbod en wedstrijden van vrouwen zeker toe.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.