Wasstraat: alles wat je moet weten

Jouw auto is jouw trots. Daar ben je daarom ook zeer zuinig op. Zo rijd je regelmatig naar de wasstraat om er zeker van te zijn dat jouw bolide goed zal blinken. Misschien deed je dit altijd bij de dichtstbijzijnde aanbieder, gewoon omdat deze lekker in de buurt zat. Het is echter beter om goed na te denken over welke autowasstraat je kiest. In dit artikel leer je alles wat je erover moet weten.

Hoe werkt een wasstraat?

Eigenlijk is het heel simpel. Of je nu voor de wasstraat in Almere kiest, of voor een andere aanbieder, de werking zal altijd ongeveer hetzelfde zijn. Je kiest een programma en de auto wordt vervolgens stap voor stap gewassen met water, autoshampoo en borstels. Kies je een wat uitgebreider programma? Dan kan je bijvoorbeeld ook een behandeling met wax toevoegen. Alles gebeurt automatisch, terwijl jij toekijkt hoe dit gebeurt, of een kopje koffie drinkt. Na enkele minuten kan je weer wegrijden.

De voor- en nadelen van wasstraten

Er zitten natuurlijk voor- en nadelen aan een wasstraat. Een voordeel is dat alles voor je gedaan wordt en dat je er zelf geen werk aan hebt. Een ander voordeel is dat je zelf niet alle spullen zoals borstels, autoshampoo en wax hoeft aan te schaffen. Dit zit allemaal in de prijs van de wasstraat in Rotterdam inbegrepen.

Een nadeel is dat het programma altijd precies hetzelfde verloopt. Heb je een specifieke wens bij het wassen, maar zit dit niet in het programma? Dan kan je er dus ook geen gebruik van maken. In dat geval zal je dus zelf alsnog wat werk eraan hebben. Een ander nadeel is natuurlijk dat de kwaliteit van de wasstraten kan verschillen.

Hoe kies je de juiste wasstraat?

Het kiezen van de juiste plek om jouw auto te wassen hangt af van enkele zaken. De bereikbaarheid is daar een voorbeeld van. Het is wel zo fijn wanneer de wasstraat in de buurt te vinden is. Daarnaast kijk je naar de mogelijke behandelingen. Hoe meer programma’s er zijn, hoe beter dit vaak is. Ook is het fijn wanneer er osmosewater wordt gebruikt. Dit is beter voor jouw auto en lak. Daarnaast is het fijn wanneer je van voordeeltjes kan genieten, bijvoorbeeld met de tankpas die je gebruikt.

Tips voor het wassen van je auto in de wasstraat

Let op de weersomstandigheden. Als er slecht weer op komst is, is jouw auto snel weer vuil. Zo geniet je maar kort van het mooie schone resultaat. Let ook op welk programma je kiest. In de winter is het behandelen met wax aantrekkelijk, maar in de zomer als het stoffig is, kan dit ook nadelig werken. Het is daarnaast ook slim om jouw auto helemaal klaar te maken. Doe de ramen dicht en zet de sensoren uit. Zorg ook dat er geen antenne uitsteekt. Onthoud ook welk programma goede resultaten heeft opgeleverd, zodat je deze de volgende beurt weer kan kiezen.

Tot slot

Aan de hand van deze tips en aanbevelingen moet het voor jou mogelijk zijn om de best mogelijke aanbieder te vinden. Je zal al vanaf de eerstvolgende wasbeurt merken dat jouw bolide er schoner en stralender dan ooit uitziet. Zo kan je weer zonder zorgen de weg op en geniet je er nog meer van!