5 tips voor het behoud van je telefoon

Heb jij een nieuwe telefoon en wil je hier zo lang mogelijk mee doen? Dan is het slim om gebruik te maken van deze tips die wij jou in deze blog geven! Lees je mee?

Van telefoon hoesjes tot aan regelmatig je telefoon goed schoonmaken. In deze blog vertellen we jou meer over hoe je jouw telefoon goed houdt. Want dat is niet alleen voor jou prettig, maar het is ook nog eens beter voor het milieu. Een telefoon in goede staat houden zorgt ervoor dat je er langer plezier van kunt hebben! 

Gebruik een telefoonhoesje 

Telefoonhoesjes kun je in heel veel verschillende vormen en maten krijgen. En hoewel het voor bedoeld is om je telefoon te beschermen, is het tegenwoordig ook steeds meer een fashion item geworden. Zo kan je naast de praktische kant ook jouw outfit mooier maken met een telefoonhoesje. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Burga hoesjes. Of kies voor een telefoonhoesje waarbij je gebruikmaakt van een koord. Zodat het een soort mini tasje wordt.

Screen protector 

En dan natuurlijk het beeldscherm. Ook hier wil je geen krassen op krijgen. Door gebruik te maken van een screen protector zorg je ervoor dat het niet jouw telefoonscherm is die kapotgaat wanneer je telefoon valt, maar het glazen plaatje dat je erop hebt geplakt. Deze zijn vaak velen maler goedkoper dan een nieuw scherm laten installeren. 

Gebruik een originele oplader 

Bij winkels zoals de Action kan je voor een paar euro elke oplader kopen die je maar wilt. Maar is dit ook slim? Wij raden je aan om alleen gebruik te maken van de originele opladers. Dat komt omdat je batterij hier vaak beter van oplaadt waardoor je langer van een goede batterij gebruik kan maken. Een goede batterij is daarnaast ook energiezuiniger omdat je ‘m niet constant aan de oplader hoeft te slingeren. 

Zet je telefoon in energiebesparende modus 

Door notificaties uit te zetten en je telefoon niet als persoonlijke hotspot te gebruiken zorg je ervoor dat je telefoon niet te veel energie gebruikt aan dingen die niet direct noodzakelijk zijn. Door je telefoon in energiebesparende modus te zetten verbruik je veel minder stroom. Apps worden minder vaak ververst waardoor je ook nog eens minder wordt afgeleid door berichtjes en notificaties. En je telefoon gaat langer meer doordat ‘ie minder stroomt verbruikt. 

Zorg ervoor dat je telefoon niet te warm wordt 

Een andere manier om langer plezier te hebben van je telefoon is door erop te letten dat je toestel niet te warm wordt. Maar zeker ook niet te koud. Ook dit is van groot belangrijk voor je batterijduur, maar het is ook slecht voor je toestel wanneer ‘ie bijvoorbeeld heet wordt doordat ‘ie in de zon ligt. Je kan je voorstellen dat het niet goed is voor de processor van je telefoon waardoor bepaalde onderdelen sneller kapot kunnen gaan. 

Wat zeggen experts eigenlijk over hoe lang een telefoon mee kan gaan? Je leest het hier in deze blog!