Welke vrouwelijke jassen zijn hip op dit moment? 

Een jas is vandaag de dag meer dan alleen het aantrekken van een stuk stof om jezelf te beschermen tegen de zon, de regen of de wind. Nee, met een jas kun je een statement afgeven. En daarnaast kun je met een jas benadrukken wat je stijl is. De jas is de basis geworden van de modebewuste vrouw en wij hebben in deze blog de meest hippe vrouwelijke jassen van dit moment op een rijtje gezet.  

Er kwam een moment in de geschiedenis van de mode dat we begrepen dat we ons niet alleen warm wilden houden wanneer we een jas droegen. Wij vrouwen wilden ons ook mooi kunnen voelen in een jas. Een jas kon een statement geven. En daarnaast wilden we dat een jas onze vrouwelijke vrouwen accentueerden. Dit zijn de hipste vrouwelijke jassen van dit moment.

1.    Bomberjack 

Deze jas is kennen we eigenlijk vanuit de Tweede Wereldoorlog. Het was een item dat werd gedragen door piloten. Maar die tijd ligt ver achter ons. Vandaag de dag kun je met een bomberjack je stoere imago benadrukken. Vaak heeft een bomberjack borden bij de bouwen en op de heupen. Waardoor de jas wat meer gaat opbollen. Ook zit er een kleine kraag op. 

Op zoek naar een leuk bomberjack? Bekijk deze verschillende Ganni jassen

2.    Bikerjack

Ook de bikerjack is een korte jas en ook dit iconische kledingstuk is en blijft in de mode. Deze jas werd eigenlijk gedragen door mensen die rijden op een motor. Of werd gedragen door mensen uit de motorcultuur. De jas kun je herkennen aan het materiaal, namelijk van leer of suede. Het moet tenslotte tegen een stootje kunnen. Je hebt simpele bikerjacks. Maar er zijn ook jacks met studs, verschillende ritsen en plaatjes.

3.    Trenchcoat 

De jas onder de jassen, dat is misschien wel de trenchcoat. Dit is een klassieke jas die ook al heel wat jaren populair is. Zo werd deze jas al in de Eerste Wereldoorlog gedragen. En zien we de trenchcoat zowel voor mannen als vrouwen elk jaar weer terugkomen op de catwalk. Het is een lange jas, erg geschikt voor als je een tussenjas zoekt. Vaak zit er een dubbele rij knopen op aan de voorkant en je hebt een riem die je taille accentueert. 

4.    Parka 

Een andere jas dat al jaar en dag wordt gedragen is de parka. Het is een simpele jas dat vaak geschikt is voor hele koude omstandigheden. Vaak biedt het veel bescherming tegen kou en regen. Vroeger, bij inheemse stammen, werden parka’s al gedragen. In de basis lijkt een parka misschien op een trenchcoat, door de verschillende lengtes en kleuren. Zoals de verstelbare taille en de grote zakken. Maar in tegenstelling tot een trenchcoat vind je ook vaak je ook vaak een capuchon op een parka.  

5.    Spijkerjas 

En dan de spijkerjas. Ook deze jas is vandaag de dag nog steeds hip en lijkt ook hip te blijven. Deze jassen, gemaakt van spijkerstof, werden vooral in de jaren 80 erg populair. Maar is een jas dat vandaag de dag nog steeds veel wordt gedragen. Tegenwoordig kan jezelf je eigen spijkerjas voorzien van mooie borduursels. Wil je jouw spijkerjas opknappen? Bekijk dan ook eens deze video!