Aan welke jas heb je nu eigenlijk het meest?

Is het je al eens opgevallen dat er tegenwoordig ontzettend veel verschillende jassen te koop zijn? Keuze uit tientallen tot zelfs honderden exemplaren is in een winkel echt geen uitzondering meer. Hoe bepaal je nu welke van deze jassen je het best kunt kopen? Natuurlijk kijk je naar je persoonlijke smaak, als het gaat om de kleur en het model. Maar zijn er nog meer aspecten waar je naar kunt kijken, zodat je de jas uit kunt zoeken waar je de meeste dagen in het jaar plezier van zal hebben?

De perfecte jas bestaat niet

Om maar met de deur in huis te vallen: dé perfecte jas, die bestaat niet. Of nou ja, hij bestaat misschien wel, maar hij is voor iedereen anders. Naast je persoonlijke voorkeuren hangt het namelijk ook erg af van hoe vaak je buiten bent, en onder welke omstandigheden, welke jas het best bij je past. Stap jij iedere dag in de auto naar je werk, dan heb je heel andere wensen en eisen dan wanneer je door weer en wind op de fiets vertrekt.

Het is dus belangrijk om eerst eens goed te kijken aan welke eisen een jas voor jou moet voldoen. Vind je het belangrijk dat hij waterdicht is, bijvoorbeeld, zodat je niet nog eens met een losse jas aan de slag hoeft? Een belangrijke reden waarom een leren jas heren bijvoorbeeld zo goed bevalt: deze is vaak van nature waterdicht. Maar ook andere jassen kunnen zodanig behandeld zijn dat zij in ieder geval een lichtere regenbui prima aankunnen.

Kijk ook eens naar hoe snel je het warm of juist koud hebt. Loop je snel te zweten? Dan wil je in de winter een niet al te warme jas, je kunt hem met een sjaal en andere accessoires altijd nog extra warm maken. En ook in de zomer kies je, als je al een jas draagt, het liefst voor een zo dun en licht mogelijk exemplaar. Heb je het echter snel koud, dan kies je beter voor jassen met een wat dikkere vulling, en ook in de zomer een voering.

Welke jas dragen we het meest?

Alhoewel het per persoon kan verschillen, is er eigenlijk één type jas die we in ons land het meest dragen: de tussenjas. De tussenjas dames is al heel lang populair, en ook heren beginnen ervoor te vallen. Deze jas past perfect bij ons gematigde klimaat, en kan gedragen worden bij temperaturen van pakweg 8 tot 18 graden, precies wat het een groot deel van het jaar is. Is het kouder, dan komt een winterjas goed van pas, terwijl je op warmere dagen zonder jas of met een dun zomerjasje of vestje de deur uit kunt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.