grayscale photo of group of people inside stadium
Photo by Maurício Mascaro on Pexels.com

Uitgaan in Nederland: deze steden kun je niet overslaan

Uitgaan is iets wat bijna iedereen leuk vindt om – op zijn tijd – te doen. Het is het makkelijkst om gewoon lekker dicht bij huis te gaan stappen. Op die manier kom je immers makkelijker en sneller thuis. Misschien is er zelfs wel een lieve partner of ouder die je op komt halen. Het kan ook leuk zijn om het nachtleven in andere Nederlandste steden te ontdekken. Om dit goed te kunnen doen, moet je wel weten wat de andere steden te bieden hebben. In dit artikel delen we drie leuke uitgaanssteden met je.

Begin klein: Zwolle

Zwolle heeft leuke uitgaansgelegenheden voor iedereen. Vooral als je op zoek bent naar iets kleinschaligs, is Zwolle een fijne stad. Bezoek de gezellig shotjes in shotbar Shotto. Probeer hier bijvoorbeeld een spicy Mexican dipper of de zoete Cherryforest shot. Vlak naast Shotto vind je Bloopers. Hier dans je op de populairste Nederlandse hits.  Ook studentencafé Het Vliegende Paard is een populaire uitgaansgelegenheid in Zwolle. Houd er wel rekening mee dat een aantal clubs 21+ zijn. De binnenstad zit vrij dicht bij het station, hierdoor kun je gemakkelijk van het station de stad in. Wanneer je liever de wandeling overslaat kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een taxi Zwolle station te bellen. Als je de laatste trein hebt gemist, maar wel graag thuis wilt slapen kun je sowieso een taxi Zwolle bellen. Deze brengt je na een leuke avond stappen weer veilig thuis.

Ga uit in dé studentenstad: Groningen

Groningen is een erg populaire stad als het aankomt op uitgaan. Er zijn veel verschillende barretjes, kroegen en clubs waar je je kunt uitleven. Of je nu een doordeweekse avond uitkiest of in het weekend gaat: er is altijd wel iets te doen in deze populaire uitgaansstad. Bezoek bijvoorbeeld de grote club Palace (vroeger bekend als Kokomo). Ben je een echte bierliefhebber? Bezoek dan Bierlokaal café de Koffer voor lekkere biertjes in een gezellige setting. Als je juist in de mood bent voor een karaokeavond, raden we je aan om karaoke bar Open Mic te bezoeken!

Langer leuk: een weekendje naar Maastricht

Door de vele gezellige cafés en terrassen is Maastricht een leuke uitgaansplek. De stad is niet alleen geschikt voor uitgaan; Maastricht is ook één van de leukste shopsteden van Nederland. Juist daarom kan het zo leuk zijn om er een weekendje van te maken. Ga overdag shoppen en leuke terrassen bezoeken en ’s avonds lekker stappen. Bezoek bijvoorbeeld de populaire dansclub Cliniq, geniet van de goede muziek in Café van Bommel of dineer én feest in club Basillica.