Verlaag je mobiele telefoonrekening en houd meer geld over! 

Wist je dat gemiddelde Nederlander 45 euro per maand betaald voor een mobiele telefoonrekening. Dat komt dus neer op meer dan 540 euro per jaar. Maar wat als wij jou vertellen dat er een manier is om maandelijks én jaarlijks je telefoonrekening te verlagen? Dan is jouw antwoord natuurlijk: hoe? In deze blog vertellen we jou daar alles over. Lees je mee? 

Je telefoonabonnement is een belangrijk onderdeel van je uitgaven waarschijnlijk. Want het is niet alleen zo dat je vaak voor je abonnement betaald, maar ook voor een nieuwe telefoon. Dit is voor de meeste abonnementen de grootste kostenpost. Hoe zit dat precies? Als je een abonnement afsluit waarbij je ook een nieuwe telefoon krijgt, dan krijg je deze nooit gratis. Vroeger werd dit wel gedaan alsof, maar dat mag niet meer. Je betaalt maandelijks voor je telefoon. Daar bovenop komt nog de simkaart met belminuten, internet en sms’jes natuurlijk. Dit is alleen een heel klein gedeelte van je rekening. Dus wat als we de telefoon weglaten en enkel en alleen voor de simkaart betalen? Dan houden we maandelijks geld over! Dit concept noemen we een sim only abonnement

Sim only abonnement: de manier om maandelijks je kosten te verlagen 

Er zijn een aantal manieren waarop telecom-bedrijven jou willen verleiden voor een nieuwe telefoon. Allereerst zijn bijna alle abonnementen niet langer dan 2 jaar. Terwijl je telefoon vaak nog veel langer mee kan gaan. Je hoeft dus niet elke 2 jaar een nieuwe telefoon. Maar het wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt. Want als je vandaag de nieuwste telefoon aanschaft door middel van een nieuw abonnement. Dan is diezelfde telefoon over 2 jaar niet meer nieuw. Maar de markt is wel weer verrijkt met het nieuwste van het nieuwste. Je krijgt dus het idee dat jij ook weer een nieuwe telefoon moet. Terwijl je oude telefoon nog prima functioneert. 

Sterker nog, het is veel duurzamer voor ons milieu om langer met je telefoon te doen. Want wist je dat er veel grondstoffen in een telefoon zitten? Daarom is het erg belastend voor de aarde als we elke 2 jaar een nieuwe telefoon uitzoeken. En ook belastend voor onze rekening. 

Flexibel, duurzaam én betaalbaar

Een sim only abonnement is naast duurzamer, ook nog eens een meer flexibelere keuze. Dat. komt omdat je niet voor 2 jaar een abonnement hoeft af te sluiten. Zo kan je ook kiezen voor maandelijks je abonnement opzeggen of een jaarabonnement af te sluiten. Het is wel zo dat een abonnement dat twee jaar duurt, zonder telefoon, wel het goedkoopste is vaak. Omdat je je lang bindt aan een bedrijf. 

Je kan dus maandelijks korting krijgen wanneer je kiest voor een 2-jaar-abonnement. Ook betaal je alleen voor dat wat je gebruikt. Dus internet, belminuten en sms’jes. Wat een gemiddeld sim only abonnement kost? Je kan een sim only abonnement afsluiten voor 3,50 per maand. Dan heb je wel maar 50 belminuten en 500 mb. Maar mocht jij weinig gebruiken, omdat je veel wifi-punten hebt. Dan is dit toch een perfecte deal! En betaal je nog maar 42 euro per jaar in plaats van 540 euro. 

Wil jij meer tips om geld te besparen? Bekijk dan ook even deze video!