Waarom een goede telefoon niet duur hoef te zijn 

Het lijkt wel alsof alles vandaag de dag steeds duurder wordt. En ergens is dat natuurlijk ook zo, omdat grondstoffen en ons algemene leven steeds duurder worden. Toch hoeft een goede telefoon helemaal niet heel duur te zijn. Hoe dat zit vertellen we jou in deze blog. Lees je mee? 

Gemiddeld kost een nieuwe smartphone zo’n 750 tot 1000 euro. Dat is natuurlijk heel erg veel geld. Terwijl een goedkope samsung telefoon je al voor 200 euro kunt kopen. Nieuwe smartphones lijkt daarnaast ook nog eens een hele korte houdbaarheidsdatum te hebben. Binnen een jaar is je nieuwe smartphone niet meer de nieuwste. Uiteraard kun je nog steeds je mobiel gebruiken, maar er zijn mensen die altijd het nieuwste van het nieuwste nastreven. 

Tegenwoordig smartphones ook heel erg duur omdat mensen niet alleen betalen voor het toestel, maar ook voor bijvoorbeeld het merk. Denk aan Samsung of Apple. Ook zitten de nieuwste smartphones vol met technologieën die veel geld kosten. Dit kost tijd en geld om te ontwikkelen en die prijs wordt doorgerekend in de smartphones. 

En dat terwijl een nieuwe en goede mobiele telefoon helemaal niet duur hoeft te zijn. 

 

Reden nummer 1: een goedkopere telefoon kan ook bellen en op internet

Als jij niet het nieuwste van het nieuwste hoeft, maar enkel wil kunnen bellen en internetten dan hebben we goed nieuws. Een goedkopere telefoon kan dit ook gewoon allemaal. Ook in deze telefoons zit alles wat je nodig hebt om bereikbaar te zijn en te blijven. Het zijn de fabrikanten die je doen geloven dat je die dure smartphone nodig hebt. En. Daar is helaas niets van waar. 

Reden nummer 2: een telefoon gaat langer mee dan fabrikanten doen geloven 

Door constant, door middel van marketing, jou het nieuwste van het nieuwste te laten zien op het gebied van smartphones wordt er iets gecreëerd. Namelijk het gevoel dat jouw telefoon niet goed meer is en dat je een nieuwe nodig hebt. Dat is natuurlijk niet waar. Sterker nog, een mobiele telefoon kan wel 3 tot 4 jaar mee gaan. Vaak is de telefoon dan nog werkzaam, maar wordt de telefoon niet langer meer geüpdatet. Hierdoor. Kun je bepaalde dingen niet meer doen. 

Wil je meer geld besparen in de maand? Bekijk dan ook even deze blog!

Reden nummer 3: door minder te betalen voor een mobiele telefoon houd je meer geld over

Een verschil van gemiddeld 550 euro tussen een goedkoper toestel en een duurder toestel is een hoop geld. Toch kiezen veel mensen voor een abonnement met een nieuw toestel. Dat toestel is niet gratis, de prijs is doorberekend in de abonnementskosten. Hierdoor betaal je maandelijks een hoop geld. Je kan dus ook kiezen voor een extreem laag sim only abonnement waarbij je zelf een goedkoop toestel koopt. Of neem een abonnement met een goedkoop toestel en betaal elke maand een laag bedrag voor een goedkoop abonnement. Linksom óf rechtsom: jij betaalt onderaan de streep veel minder voor je abonnement waardoor je geld overhoudt voor andere zaken die je ook – dan wel niet meer – belangrijk vindt. 

Wil je meer weten over de materialen waar je smartphone van is gemaakt? Bekijk deze video dan even!