woman in white tank top sleeping on bed
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Welke kleding draag jij als je slaapt?

In de winter en herfst is het vaak koud. Nachts kan het zelfs tot het vriespunt dalen. Hoewel je wellicht overdag de verwarming opstookt is dat nachts niet aan te raden. Een warm dekbed is dan een noodzaak. Ook kan het slim zijn om je nachts in wat kleding te omhullen. Waar de een het fijn vindt om naakt te slapen, zelfs in de winter, vind de ander het fijn om een pyjama aan te trekken. Gelukkig heb je dan ook veel keuze. Zo kan je een pyjama, T-shirt of slipdress aantrekken. We lichten een aantal modellen toe.

Een warme pyama

Wanneer je het woord pyjama hoort denk je misschien al snel aan de bekende ruitjes exemplaar voor hem en haar. Een pyama dames heeft dan ook een wat stoffig imago, want erg sexy is het niet. Maar, zo heb je ook de luxe pyjama. Denk hierbij aan chique hotels waarbij de gasten in een meer decadent exemplaar, zoals luxueuze en zachte stoffen, op hun kamer kunnen verblijven. Denk bijvoorbeeld aan een luxe satijnen pyjama. Of kies voor een luxe pyjama met een bijzondere print. Een pyjama hoeft niet meer saai te zijn maar mag echt wel een upgrade krijgen. En wist je dat vooral onder de mannen een pyjama erg populair is?

Een sexy slipdress

De slipdress is een elegante nachtjapon, eigenlijk te benoemen als een charmant lingeriejurkje waar vrouwen in kunnen slapen. Vaak zijn deze modellen kort, tot boven op de knie. Ook zijn ze vaak gemaakt van kant of zijde. Het nachthemd dames heeft vaak wel een sexy en spannende uitstraling. Maar wellicht is dat wel juist wat je wilt tijdens die koude winternachten. Wordt het toch nog een beetje warm in bed.

Een warme onesie

Van alle soorten slaapmode is wellicht de onesie het minst aantrekkelijk. Maar daarentegen is het wel comfortabel en heerlijk warm, dus hiermee val je zo in slaap! Het is dan ook een volledig pak waar je ‘instapt’, dus als je snachts nog naar de wc moet is het wellicht niet de beste keuze. Immers midden in de nacht is het nog een heel gedoe om hem snel uit te krijgen. Wel is het een heerlijk pak wat je de gehele avond aan kan doen. Want in een onesie kan je gemakkelijk eerst op de bank film kijken en om daarna direct je bed in te kruipen. Hoe handig is dat. Slaap lekker!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.