Festival: dit draag je deze zomer naar jouw buitenfeestjes 

Als wij zeggen zomer dan zeg jij natuurlijk festivals! Een festival is een muziekevenement dat buiten wordt georganiseerd. Niet alleen de plek waar je kan genieten van goede muziek, gezellige vrienden en lekkere drankjes. Maar zeker ook een plek waar je gezien mag worden. En daarom vertellen wij jou in deze blog hoe jij jouw festivaloutfit van deze zomer kan stijlen. Lees je mee? 

Zoals elk jaar zie je op festival verschillende trends. Niet. Alleen op het gebied van kleding, maar zeker ook op het gebied van accessoires, schoenen én make-up. Wil jij dus stralen op elk festival? Dan is het goed om te kijken naar de huidige trends. 

Kleding: flared broeken, bandshirts en dip dye 

Er is zo ongelooflijk veel mogelijk op dit moment. En dat maakt deze tijd misschien wel zo mooi! Er is niet één duidelijke stijl, maar je mag stijlen met elkaar combineren en bovenal mag je aantrekken waar jij je prettig in voelt. Zo zijn er prachtige flared broeken in de kleur beige, zwart of juist in een kleurrijke bloemenprint. Op festivals zien we, naast de flared broeken, ook veel bandshirts. Deze shirts zijn vaak wat groter en vallen dus perfect op een strakke broek met wijde pijpen. Ook dip dye zien we veel voorbij omen bij festivals. Denk bijvoorbeeld aan rokken, broeken en shirts. En hebben we het over shirts dan hebben we natuurlijk over croptops. 

Een andere stijl of trend die we veel zien zijn de neon kleuren. Dit worden ook wel pop colors genoemd. Of je nu gaat voor een jurk, jas of een broekpak. Je mag deze zomer lekker knallen wat betreft kleuren! 

Accessoires: headwear, heuptasjes en kleurrijke sieraden 

Kleur is misschien wel het codewoord van deze festivalzomer. Het is leuk om te zien dat er ook veel headwear is deze zomer. Denk bijvoorbeeld aan bucket hats en baseball caps in prints en kleuren. Maar tegenwoordig zien we ook de grote stoffen cowboyhoed terugkomen. En wat je deze zomer ook kan doen is sjaaltjes op verschillende manieren op je hoofd binden. Een beetje jaren 50 stijl! Ook de vissershoedjes zijn deze zomer erg populair. En op een warme zomerse dag is iets op je hoofd zeker niet vervelend! 

Make-up: ga voor nude of juist voor glitters en neon

Make-up mag deze zomer lekker over de top zijn. Dikke en vettige lipgloss, neonkleuren, glitters op je gezicht en diamantjes opgeplakt en ga zo maar zo. Bodylotion met glitters op je benen. De tegenhangers van al die glitters en neonkleuren is misschien wel juist de nude en subtiele. Weinig kleur en juist alsof je geen make-up op hebt. Vaak zit hier wel degelijk een make-up laag op hoor! Maar dan heel erg in nude kleuren. Egaal en gebruind!

Wil jij nou de perfecte make-up aanbrengen voor een festival? Je hebt tegenwoordig heel veel filmpjes op YouTube waarin ze jou stapsgewijs laten zien hoe je jouw make-up helemaal festivalready wilt maken. Bekijk bijvoorbeeld een aantal van deze video’s en jouw festival kan beginnen!