Wat zijn de meest geschikte telefoons voor vrouwen?

Vrouwen en mannen verschillen vaak in wat ze waarderen aan elektronica. Hoewel er zeker verschillen zijn en we zeker niet te veel willen generaliseren, zijn er wel degelijk verschillen in de smartphone voorkeuren van mannen en vrouwen. Zo is het bijvoorbeeld een groot probleem da smartphones vaak ontworpen zijn om in mannelijke handen te kunnen passen en hebben vrouwen daarom regelmatig moeite met het formaat van de telefoon. Daarnaast vinden sommige vrouwen ook het design van de telefoon belangrijker dan mannen. Om een verzameling te maken van de populairste telefoons voor vrouwen in 2022, hebben we een overzicht gemaakt van de meest populaire en geschikte telefoons voor vrouwen anno 2022.

Genderbias

Carolina Criado Perez heeft een boek geschreven over de genderbias in veel verschillende werelden. Haar conclusie is dat we in een wereld leven waarin mannen de norm zijn. Producten worden ontworpen met het mannenlichaam als gemiddelde, en daarmee zijn vrouwen altijd de afwijkende soort. Op het gebied van smartphones zou dit dus ook terugkomen: de afmetingen van het scherm zijn zo samengesteld dat ze perfect passen op de mannenhand. Als gevolg hebben vrouwen soms moeite met het bedienen van het grote apparaat. Wanneer telefoons ontworpen zouden worden op basis van een vrouwenhand, zouden de schermen waarschijnlijk kleiner worden ontworpen.

iPhone

Binnen de wereld van iPhones is er veel keuze en zijn er veel verschillende modellen met elk hun eigen voor- en nadelen. Het is dus slim om eerst te kijken wat jouw wensen zijn van een smartphone, zodat je dit kan gebruiken bij het tot stand komen van een beslissing. Zou je graag een iPhone willen aanschaffen, maar weet je nog niet goed welke, dan is de iPhone 14 mini wellicht wat voor jou. Deze stylish telefoon is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren (wit, groen, rood, zwart en blauw). Het display is 5,4 inch en dat maakt hem tevens perfect om te bedienen met een vrouwenhand. Een perfect smartphonemodel voor vrouwen, zouden wij zeggen.

Oneplus Nord 2

Wat dit model vooral zo aantrekkelijk maakt is dat hij naast klein van formaat ook licht in gewicht is. Zo weegt deze smartphone slechts 189 gram en is hij 8,3 millimeter dik. Verder heeft dit model alles wat je verwacht van een goed werkende smarpthone. De batterij is goed en heeft een 4500mAh batterij. Daarnaast kan hij ook mega snel opladen door de snellaadfunctie van 65W. Nooit meer lang wachten tot de accu ovlledig is opgeladen, dus. Daarnaast heeft de selfiecamera 32MP en is hij hiermee ook uitstekend geschikt voor het maken van de mooiste selfies.

Samsung Galaxy XCover 5

Dit is een smartphone die heel geschikt is voor vrouwen en zich bevindt in het middensegment. Deze telefoon heeft een 5,3 inch scherm, een snelle processor en een goede camera van 16 mp. De selfiecamera heeft 5 mp en is niet super scherp maar schiet prima beelden.  Ben je niet zo van de selfies, dan is deze telefoon wellicht echt wat voor jou. Al kun je natuurlijk altijd wat selfie-tips overnemen van de grootste selfie-koningin van Hollywood: Kim Kardashian.