Welke kachel is het voordeligst in een nieuwbouwhuis?

Bij een kachel gaan je gedachten waarschijnlijk meteen uit naar een wat ouder huis of misschien wel een boerderij. De kans is in ieder geval groot dat je niet meteen denkt aan een nieuwbouwhuis. Eigenlijk is dat gek. Hoewel een kachel misschien wat oubollig klinkt, hoeft dat absoluut niet zo te zijn. Sterker nog: kachels kunnen ook erg modern zijn. Als je net in een nieuwbouwhuis bent gaan wonen, dan is het voor jou misschien ook wel erg leuk om op zoek te gaan naar een kachel. Maar welke kachel is dan het voordeligst voor in een nieuwbouwhuis? Ontdek hier het antwoord op die vraag.

De perfecte haarden voor in je nieuwbouwwoning

In je nieuwbouwhuis ga je zeer waarschijnlijk voor een moderne inrichting. Bij een moderne inrichting hoort dan vanzelfsprekend ook een moderne haard. Hierbij kan je denken aan een gashaard. Je vraagt je dan vast af: waarom moet ik dan een gashaard kopen? Gashaarden zorgen simpelweg voor sfeer en kunnen tegelijkertijd ook warmte afgeven. Je kan de gashaarden instellen op verschillende niveaus, waardoor je de haard nooit te hard of te zacht hebt staan. Dit kan je uiteraard ook weer schelen in de kosten. Daarnaast zorg je ook voor een erg realistisch beeld. Dit doe je door bijvoorbeeld hout of kiezelsteentjes aan de haard toe te voegen. Gashaarden kosten je daarnaast ook nog eens weinig moeite. Met slechts een druk op een knop kan je van een afstand de haard al bedienen. Een gaskachel kopen is dus de beste optie als je net in een nieuwbouwwoning bent gaan wonen, want de uitstoot van gashaarden is ook nog eens minimaal.

Laat je gashaard inbouwen

Misschien nog wel het grootste voordeel van gashaarden is dat je er eigenlijk alle kanten mee op kan. Zo zijn ze geschikt om op een veilige manier extra warmte in je woning te brengen. Hierdoor kan je ook kiezen voor een inbouwgashaard. Deze zijn bovendien erg geschikt voor huizen die nog gebouwd worden. Als je een nieuwbouwhuis gaat kopen, dan is dit dus zeker iets om over na te denken. Tijdens de schetsen moet er namelijk al rekening gehouden worden met het plaatsen van de haard. Bij een inbouwhaard ligt het grootste deel ook verborgen in de muur. Hierdoor zie je, in tegenstelling tot bij een inzethaard, veel minder randen en kaders. Een inbouwgashaard is eigenlijk perfect voor iedere nieuwbouwwoning en dus zeker ook voor de jouwe. De nadruk zal liggen op de vlammen in de gashaard, terwijl de gashaard een geheel vormt met de rest van je interieur. Als dit iets is waar je van houdt, dan is een inbouwgashaard zeker meer dan geschikt voor jou.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.