5 x make-up tips voor beginners

Het aanbod in make-up is de laatste jaren heel sterk gegroeid. Heel veel nieuwe merken hebben hun entree gemaakt in de beauty-industrie, waardoor het steeds concurrerender is geworden. We kunnen ons goed voorstellen dat dit soms heel overweldigend kan zijn. Want welke producten heb je nou echt nodig? En is duur altijd beter? Wij geven je hier 5 make-up tips, die voor beginners heel erg handig zijn.

1. Investeer in make-upkwasten

Een van de basisdingen die iedereen nodig heeft zijn goeie kwasten. Met de juiste kwasten wordt het aanbrengen van make-up makkelijker en het resultaat mooier. Of je nou een over-the-top glitterlook wil aanbrengen of juist meer natuurlijke make-up, er zijn kwasten geschikt voor alle looks. Hou hierbij wel alleen de basics aan, en laat je niet verleiden door alle advertenties die zeggen dat je voor alles een andere kwast nodig hebt. Met een foundationkwast, een kwast voor poeder/blush, een oogschaduwkwast, een wenkbrauwkwastje en een highlighter kwast kom je al een heel eind!

2. Weet wat jouw huid nodig heeft

Ieder gezicht is uniek, en dus niet alle make-upproducten zijn geschikt voor iedereen. Sommige mensen hebben juist een vette of een droge huid, dus kies goed voor de juiste gezichtsverzorging en make-upproducten voor jouw huid.

Kijk ook goed naar de vorm van je gezicht, je huids- en haarkleur en de vorm van je ogen. Bij sommige mensen staan bepaalde kleuren mooier dan bij anderen, dus doe daar goed onderzoek naar. Vaak geldt less is more, dus begin rustig en bouw het dan uit als je meer vertrouwen erin krijgt.

3. Koop verstandig en niet teveel

Zoals we hierboven ook al zeiden, geldt less is more zeker voor make-up. Begin met de basics, zoals een fijne mascara, een goeie foundation, en misschien een oogschaduwpallet wat blush of hightlighter. Probeer ook de aanbiedingen in de gaten te houden, zodat je met een goeie korting producten kunt inslaan. Dagen zoals Black Friday zijn ook heel erg geschikt hiervoor.

4. Gebruik producten op meerdere manieren

Veel beautyproducten worden aangeprezen voor een specifiek doel, maar in de realiteit is het vaak heel goed mogelijk om bepaalde producten voor meerdere doeleinden te gebruiken. Zo kun je oogschaduw ook gebruiken om te contouren of een highlight aan te brengen, kun je bepaalde lippenstiften ook als blush aanbrengen en kunnen oogpotlood en wenkbrauwpotlood ook vaak wisselend gebruikt worden. Zo bespaar je wat geld en werk je aan je creativiteit!

5. Probeer eerst producten uit

De hoeveelheid make-up die er nu te koop is, is soms best overweldigend. Het is te koop in allerlei prijsklassen, maar is nog steeds wel even een uitgave. Wij raden daarom aan om voordat je iets gaat kopen, eerst wat producten uit te proberen. Leen ze van vriendinnen of familie, ga eens langs bij de Douglas of een andere winkel en laat je informeren. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. Dit is natuurlijk niet wenselijk in deze tijden. Dus koop verstandig, experimenteer en veel plezier!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.