Deze 3 woontrends staan als een huis

Ga je jouw interieur vormgeven from scratch, dan is dat een feestje. Alle mogelijkheden liggen open en de keuzes zijn eindeloos. Dat kan tegelijkertijd ook een valkuil zijn: je kunt het zicht op het einddoel kwijtraken en overweldigd worden. Daarom helpen we je graag op weg met interieurtrends die staan als een huis. Woontrends die de afgelopen jaren hun staat van dienst ruimschoots bewezen hebben, van Scandinavisch tot industrieel. Lees je mee?

De definitie van een goede woonstijl is erg persoonlijk. Die stijl is terug te zien tot in de meest kleine details. Heb je de vrije hand in het optuigen van een compleet nieuw interieur, dan kom je voor grote keuzes te staan. De vloer, tint van de wanden en de aanschaf van meubilair zijn allesbepalend en zetten de toon voor de rest van de aankleding. Kies een stijl als richtingaanwijzer en de rest volgt vanzelf.

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door de serene rust die ervan uitgaat. Witte of pastelkleurige muren, een visgraat-vloer in een natuurlijke tint en grijze elementen sieren het interieur. Ook houten accenten voeren de boventoon: denk aan een mooie, houten dinertafel als pronkstuk, subtiele houten pootjes onder de bank of fauteuil en lampen die shinen met natuurlijke materialen.

Een huiselijk vloerkleed en fotolijsten aan de muur met afbeeldingen uit de natuur mogen in dit plaatje niet ontbreken. Een Scandinavisch interieur nodigt uit tot verstilling en rust. Een interieur waarin je je snel thuis voelt en je onttrekt aan de waan van de dag.

Industrieel

Stoere elementen die het interieur van een woning een rauw randje geven. Een interieur dat opzien baart en zeggingskracht heeft. Een stoer karakter, maar met een huiselijke touch, daaraan herken je de industriële look. De kunst is om harde en zachte elementen op een natuurlijke manier te vervlechten, zodat het interieur in optimale balans is.

Authentieke materialen zoals leder, staal en stoere houtsoorten zijn de magnum opus. Betonvloeren, donkere tinten op de muren en robuuste meubels en lampen – pak letterlijk uit met grootse dingen, want kleine tierelantijntjes voegen niets toe, die vallen weg in dit uitgesproken interieur. Bij binnenkomst vangt een stoere industriële kapstok direct je blik.

Klassiek

Zoals de naam al zegt, raakt een klassiek interieur nooit uit de gratie. Een klassieke stijl is tijdloos, niet beïnvloedbaar door woontrends. Maar andersom geldt ook: aan een klassiek interieur voeg je zonder afbreuk te doen aan het geheel in een handomdraai moderne elementen toe. Met dit interieur kun je alle kanten op én het verveelt nooit, deze verfijnde stijl is simpelweg een klassieker.

Doorleefde elementen – zoals een oude boekenkast – geven een klassiek interieur dat vorstelijke tintje. Voeg daar zware stoffen gordijnen die reiken tot aan de vloer of een majestueuze kroonluchter aan toe. Je kunt ook een hanglamp kopen die er goed bij past. Hang schilderijen die vervlogen tijden vangen aan de muur en jouw klassieke interieur spreekt tot de verbeelding. Ook houten lambriseringen met een verfijnd lijnenspel doen het goed. Plaats een chaise longue bij het raam en je bent de koning(in) te rijk.

Maak het eigen

De laatste tip die we je willen meegeven is: maak het interieur vooral eigen! Uit alle verschillende woontrends kun je elementen toevoegen en er bestaat geen goed of fout. De inrichting van een woning is vooral een kwestie van smaak, waarin een harmonie het uitgangspunt is. Waar je dat gevoel van thuiskomen voelt zodra je over de drempel stapt. En met een persoonlijk tintje: een interieur waarop jouw stempel gedrukt staat, dat maakt een interieur pas écht geslaagd.