Bescherm uw producten tegen beschadiging met hoekprofielen en dozensluitmachines

De hele dag door worden er in ons land pakketjes bezorgd. Het is natuurlijk wel zo fijn als al deze pakketten onbeschadigd bij de ontvanger arriveren. Wilt u zorgen dat uw verzenddozen zo goed mogelijk beschermd zijn tijdens de opslag en het transport? Dan is het raadzaam om extra beschermers aan uw pakketten toe te voegen, zoals speciale hoekbeschermers. Daarnaast is het gebruik van een automatische dozensluiter een ideale manier om het inpakproces te versnellen en vereenvoudigen.

Verstuurt uw bedrijf veel pakketten? Dan is het slim om de verpakkingsmaterialen zo goed mogelijk te beschermen. Dit voorkomt beschadigingen tijdens het transport en zorgt ervoor dat de inhoud van ieder pakket keurig intact blijft. Speciale accessoires als hoekprofielen zorgen voor een extra versteviging en zijn tevens ideaal in combinatie met een dozensluitmachine.

Wat zijn hoekprofielen

Deze profielen worden in veel gevallen gemaakt van stevig en duurzaam golfkarton. Ze kunnen eenvoudig op de hoeken van een verzendverpakking worden aangebracht en bieden het pakket een extra bescherming. Bij het neerzetten en verplaatsen van de dozen zorgen hoekbeschermers voor een goede demping, zodat er minder druk op de pakketten terechtkomt. Hoekprofielen zijn eenvoudig op maat te maken en zijn hiermee een perfecte oplossing voor alle grote en kleine dozen.

Waarvoor gebruik je dozensluitmachines?

Ook ontzettend handig bij het verpakken en verzenden van uw bestellingen is een dozensluitmachine. Zoals de naam als aangeeft is dit een apparaat dat halfautomatisch of volledig automatisch werkt en uw verzenddozen snel en netjes afsluit. Plaats de doos met inhoud in de dozensluitmachine en het apparaat zal de deze keurig dichtvouwen en sealen. Dit bespaart u en uw medewerkers veel tijd en moeite en werkt enorm kostenbesparend. Een bijkomend voordeel is dat u met een automatische dozensluiter zeer consistente resultaten bereikt.

Hoekprofielen en dozensluitmachines combineren

Bij het automatisch sluiten van uw verzenddozen is het in veel gevallen mogelijk om direct ook de hoekbescherming mee te nemen. Zo worden uw pakketjes niet alleen netjes, maar ook nog eens extra beschermd ingepakt.

Tips voor het gebruik van hoekprofielen en dozensluitmachines

Hoekbeschermers zijn aan te raden bij zowel de opslag als het transport van dozen. Ze kunnen zo niet verschuiven en trillingen worden beter opgevangen. Verder kunnen de hoeken van een doos nauwelijks beschadigen of indeuken wanneer er extra beschermers op aangebracht zijn. Bij het gebruik van een dozensluitmachine is het belangrijk om de juiste uitvoering te selecteren. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een halfautomatische of volledig automatische variant. Verder is het goed om te letten op het formaat van de dozen die u gebruikt. De machine moet deze natuurlijk wel kunnen verwerken. Ook de hoeveelheid dozen per uur telt mee bij het kiezen van de ideale dozensluiter.

Met de juiste accessoires en de meeste innovatieve technieken kunt u uw pakketten voortaan een heel stuk veiliger, sneller en betrouwbaarder verzenden. Hiermee zorgt u voor een mooiere presentatie van uw orders, wat u zeker kunt terugzien in uw klantwaarderingen. Dankzij uw optimale leveringswijze zijn mensen eerder en vaker geneigd om opnieuw bij u te bestellen, waardoor uw bedrijf verder kan groeien.