Zo zorg je voor een warm en sfeervol interieur

Zo zorg je voor een warm en sfeervol interieur

De woonkamer leuk en sfeervol inrichten vinden sommige mensen best lastig. Welke meubels passen goed bij elkaar en zijn ook nog praktisch? Vandaag de dag moet je bij het kiezen van een nieuw interieur ook nog letten op duurzaamheid. Het is niet de bedoeling dat je je meubels binnen twee jaar weer afdankt. Het moeten dus ook spullen zijn die je niet alleen vandaag mooi vindt maar waar je de komende jaren tegenaan wilt kijken.

Creëer sfeer in je huis

Vandaag de dag willen we ons huis strak inrichten. En het liefst met materialen die gemakkelijk schoon te houden zijn. De tijd dat de vrouw des huizes niet werkte omdat ze haar hanen vol had aan het bijhouden van haar huishouden liggen achter ons. Dus we kiezen voor een vloer met laminaat, pvc of plavuizen. Voor meubels die gemakkelijk met een vochtige doek kunnen worden afgenomen. En voor het raam hangen jaloezieën van kunststof want die maak je ook gemakkelijk schoon met water. Voor het wassen van gordijnen maken we liever geen extra tijd vrij. Maar het gevolg kan wel zijn dat geluiden hard en hol klinken in de kamer. Dat kun je een beetje dempen door mooie kleden neer te leggen. Leg een kleed onder de salontafel of onder de eettafel en de akoestiek wordt er gelijk een stuk beter op. En zo’n kleed is ook nog eens goed voor het vasthouden van de warmte in de winter, wat weer stookkosten scheelt.

Accessoires voor je woonkamer

Met accessoires geef je je woonkamer jouw eigen stijl. Laat een mooie foto afdrukken op canvas of hout of koop in een galerie een mooi schilderij of beeldhouwwerk. Misschien wordt de kunstenaar ooit nog beroemd en blijkt het een goede investering te zijn. Ook met een mooie staande lamp of een decoratief schemerlampje kun je het verschil maken. Je bank kun je gezellig maken met kleurrijke kussens of een mooie plaid. Daarmee kun je je bank ook nog eens wat langer laten meegaan als de stof of het leer beginnen te slijten of als de kat er eens aan heeft gehangen om zijn nagels te slijpen.

Online shoppen voor je huis

Als je geen zin hebt om naar de woonboulevard te gaan dan kun je ook prima online shoppen voor je interieur. Kijk eens voor een mooi Floorpassion buitenkleed als je niet alleen je woonkamer een opfrisbeurt wilt geven maar ook je terras. Je kunt online bestelde meubels en accessoires in de meeste gevallen thuis laten bezorgen. Soms kan het een probleem zijn om de kleur goed in te schatten van spullen die je online koopt. Als je twijfelt kun je vaak een afspraak maken om in de showroom van de winkel te kijken hoe het er in het echt uitziet. Hiervoor moet je vaak wel een afspraak maken omdat veel webwinkels geen fysieke winkel hebben die vaste openingstijden hanteert. Dit maakt de kans een stuk kleiner dat je items bestelt die bij ontvangst toch niet zo goed bij elkaar blijken te passen als je had gedacht.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.