5 redenen om een goedkope telefoon te kopen 

Het is een item dat we heel de dag door gebruiken: de mobiele telefoon. Maar betekent dit dat je dan maar het duurste van het duurste moet aanschaffen? Wat ons betreft zeer zeker niet. In deze blog vertellen we jou 5 redenen om een goedkopere telefoon aan te schaffen. Lees je mee?

Een mobiele telefoon kan al snel een paar honderd euro kosten. Maar er zijn ook uitschieters, denk maar aan telefoons van over de duizend euro. Dat is een hoop geld en niet iedereen vindt dit het waard. En terecht, want er zijn hele goede betaalbare opties. Zo is bijvoorbeeld de goedkoopste Samsung een hartstikke goede optie om aan te schaffen. Deze telefoon scoort goed op meerdere punten! Maar laten we eens gaan kijken naar de 5 redenen waarom jij graag een goedkope telefoon wilt kopen.

De prijs ligt lager

Het eerste punt is misschien wel het meest voor de hand liggend: de prijs ligt nu eenmaal veel lager. Je hebt al een goede telefoon vanaf 100 euro. Door te kiezen voor een goedkope telefoon houd je geld over voor andere leuke dingen. Maar ook als je een goedkope telefoon uitkiest met een abonnement liggen je maandelijkse kosten veel lager. Of kies voor een sim only-abonnement. Helemaal weinig geld kwijt zijn? Ga dan voor een prepaid. 

Telefoon met basisfuncties 

Telefoons worden steeds slimmer. Ook goedkope smartphones. Toch kun je bij een goedkope telefoon rekenen op goede basisfuncties. Basisfuncties houden vandaag de dag meer in dan alleen bellen. Zo kan een goedkope telefoon tegenwoordig ook gewoon op internet en je kunt applicaties downloaden. 

Batterij gaat langer mee

Een telefoon waarmee je geen grote spelletjes kunt downloaden of veel foto’s kunt maken, kun je vaak veel langer meedoen. Dat betekent dat de batterij gemakkelijk een dag of langer mee kan gaan zonder dat je hoeft op te laden. Dat komt omdat je simpelweg minder functies op je telefoon hebt die je batterij leegtrekken. 

Makkelijk te vervangen 

Laten we eerlijk zijn, een telefoon van honderd euro vervangen doet waarschijnlijk minder zeer dan een telefoon van duizend euro. Als je telefoon kapot valt, stukgaat of toe is aan vervangen is het makkelijker om dat te doen met bijvoorbeeld de goedkoopste Samsung dan met een hele dure telefoon. En dat terwijl alle smartphones gemiddeld maar 5 jaar meegaan. Of ‘ie nu heel prijzig is of helemaal niet. 

Minder gevoelig om gestolen te worden

Als jij loopt te pronken met de nieuwste iPhone kun je mensen op het idee brengen om jouw telefoon te stelen. Met een goedkope telefoon is die kans veel kleiner. Waardoor je niet bang hoeft te zijn dat jouw geliefde telefoon snel wordt gestolen!

Nu je weet dat een betaalbare telefoon helemaal geen gekke optie is, kun je op zoek gaan naar een telefoon die past bij jouw wensen en eisen. Je kan hiervoor online kijken, maar ga ook eens langs bij een telefoonzaak of een media-winkel. Zij kunnen jou vaak goed voorzien van advies!