Lees meer over dé top 5 tips voor nieuwe iPhone 13 gebruikers

Ben jij van plan om de iPhone 13 van Ben te halen dan ben je echt niet de enig. De iPhone 13 van Apple is namelijk niet voor niets een van de populairste smartphones ter wereld. Heb je er voor het eerst een in handen dan vraag je je wellicht af waar je moet beginnen. In dit artikel laten wij je enkele handige tips en tricks zien voor nieuwe gebruikers van de iPhone 13. Dankzij deze tips weet je tenminste wel hoe je dit toestel op de juiste manier moet gebruiken!

Stel je telefoon in

Wanneer je jouw iPhone 13 voor het eerst aanzet zal je aan de slag moeten gaan met het installatieproces. Volg de instructies om je taal te kiezen, je Wi-Fi-netwerk in te stellen en je aan te melden met je Apple ID. Ook krijg je de optie om Face ID in te stellen. Dit is zoals je wellicht wel weet dé gezichtsherkenningstechnologie van Apple waarmee je met één blik je telefoon kunt ontgrendelen en betalingen kunt verifiëren.

Pas je startscherm gelijk aan

Een van de grootste voordelen van de iPhone 13 is de mogelijkheid om je startscherm aan te passen. Je kunt apps toevoegen en verwijderen, mappen maken en zelfs widgets toevoegen die je voorzien van handige informatie voor tijdens het gebruik van je toestel. Om een app-pictogram te verplaatsen, houd je het ingedrukt totdat het begint te wiebelen. Vervolgens sleep je het naar een nieuwe locatie. Door je startscherm aan te passen weet je zeker dat je jouw telefoon gelijk van een persoonlijke touch weet te voorzien.

Maak gebruik van het Control Center

Het Control Center is een snelle manier om veelgebruikte instellingen en functies op je iPhone 13 te openen. Veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om het te openen. Hier kun je de helderheid van je scherm aanpassen. Ook kan je vanaf hier je Wi-Fi en Bluetooth in- of uitschakelen en je camera, zaklamp en andere functies openen. Dankzij de Control Center kan je het jezelf een stuk makkelijk maken. Wie wilt dat nu niet?

Probeer Siri eens uit

Siri staat bekend als de spraak assistent van Apple. Deze digitale assistent kan je helpen met allerlei taken, van het instellen van herinneringen tot het versturen van sms-berichten en het vinden van een routebeschrijving. Je activeert Siri door de knop aan de zijkant van je iPhone 13 ingedrukt te houden of door “Hé Siri” te zeggen als die functie is ingeschakeld. Je kunt ook de instellingen van Siri aanpassen. Op die manier kan je het net even wat persoonlijker maken.

Ontdek de App Store

De App Store is een enorme bibliotheek met apps die je naar je iPhone 13 kunt downloaden. Er zijn apps voor alles wat je je maar voor kunt stellen. Van alle mogelijke soorten sociale media tot aan de leukste games, er is meer dan genoeg om te ontdekken. Neem dan ook zeker de tijd om te zoeken naar apps die je leuk lijken. Het is handig om je even goed in te lezen in de recensies en beoordelingen om een goed beeld te krijgen over de app.