Een incassobureau inschakelen – waar moet je op letten?

Ben je ondernemer dan heb je vast wel eens te maken gehad met klanten die niet willen of kunnen betalen. Dit is natuurlijk erg vervelend, al helemaal als je een druk schema hebt. Gelukkig is het niet nodig om zelfstandig achter al deze vorderingen aan te gaan. Met de hulp van een incassobureau kan je namelijk alles eenvoudig uit handen geven. Nu vraag je je waarschijnlijk af waar je op moet letten bij het inschakelen van een incassobureau. Om hierachter te komen is het een goed idee om snel verder te lezen. In dit artikel vind je namelijk de belangrijkste informatie overzichtelijk op een rijtje!

Check de vergunning van tevoren

Bij het kiezen van een incassobureau is het belangrijk ervoor te zorgen dat het bureau wel beschikt over een vergunning. Het incassobureau moet een vergunning hebben om schulden te mogen innen. Wanneer een bureau over een vergunning beschikt laat dit dan ook zien dat zij aan de nodige eisen voldoet. Tevens zorgt het ervoor dat het incassobureau legaal is en dat je niet bang hoeft te zijn over schimmige praktijken. Wel zo prettig als het aankomt op je geldzaken natuurlijk.

Let op de mate van ervaring

Ervaring is belangrijk als het aankomt op het innen van schulden. Zoek daarom altijd naar een bureau dat al enkele jaren actief is en dat ervaring heeft met jouw specifieke branche. Een bureau met kennis die specifiek bedoeld is voor jouw sector komt goed van pas bij niet betalende klanten. Mocht dit niet op de site vermeld staan dan is het altijd mogelijk om gewoon even contact op te nemen met het bureau voor wat meer informatie over hun ervaring.

Lees recensies van anderen

Het controleren van recensies van andere bedrijven is een super belangrijke stap bij het kiezen van een incassobureau. Het is een goed idee om te kiezen voor bureaus die een goede reputatie hebben en die ook goede recensies krijgen van andere bedrijven. Je kunt dit natuurlijk eenvoudig doen door de online reviews te lezen, referenties te vragen of door zelf contact op te nemen met het bureau.

Kies altijd voor maatwerk

Kies een incassobureau dat diensten op maat aanbiedt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Het bureau moet zijn diensten kunnen aanpassen aan de unieke behoeften van je bedrijf. Wanneer dit niet het geval is dan is de kans groot dat je niet de service krijgt die je zoekt. Zo raden wij aan om te kiezen voor een bureau dat persoonlijke service biedt. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit een klantenservice die je op de hoogte houdt van de laatste stand van zaken.

Sta stil bij de kosten

Als laatste is het erg belangrijk om goed stil te staan bij de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een dergelijk bureau. De kosten van incassodiensten kunnen sterk variëren. Vandaar dat het handig is om de tarieven van verschillende bureaus te vergelijken. Zoek een bureau dat transparante prijzen zonder verborgen kosten biedt.