3 belangrijke verzekeringen voor jouw bedrijf
/

3 belangrijke verzekeringen voor jouw bedrijf

Als ondernemer zijn er talloze zaken waar je rekening mee moet houden om je bedrijf succesvol te runnen. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van wat wel heel belangrijk is, zijn zakelijke verzekeringen. Deze verzekeringen beschermen je bedrijf tegen onvoorziene omstandigheden en helpen je om de risico’s van het ondernemen (deels) in te dammen. In dit artikel bespreken we drie belangrijke verzekeringen die elke ondernemer zou moeten overwegen.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De eerste verzekering die we bespreken, is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een van de belangrijkste verzekeringen voor elk bedrijf, groot of klein. Deze verzekering dekt schadeclaims die voortkomen uit letsel of schade aan eigendommen van anderen, aangericht door jou, je werknemers, of een product van je bedrijf. Stel je voor dat een klant uitglijdt over een natte vloer in jouw winkel en daarbij iets breekt, of dat een van je werknemers per ongeluk schade veroorzaakt aan de eigendommen van een klant tijdens een klus. In dit soort situaties komen er onvoorziene kosten om de hoek kijken. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je bedrijf hiertegen.

Inventarisverzekering

Als je bedrijf sterk afhankelijk is van apparatuur, machines of voertuigen om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren, dan kan een inventarisverzekering heel handig zijn. Ook als je werkt met bedrijfsmiddelen die heel erg duur in de aanschaf zijn, kan het zin hebben om een inventarisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt namelijk schade aan of verlies van bedrijfsmiddelen als gevolg zaken als brand, diefstal of waterschade. Hierdoor kun je snel weer verder met ondernemen, zonder grote financiële verliezen te lijden.

Verzuimverzekering

Een verzuimverzekering is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij zakelijke verzekeringen, maar het kan heel waardevol zijn. Deze verzekering dekt namelijk de kosten van het doorbetalen van loon aan zieke werknemers en eventuele re-integratiekosten. Dit is vooral belangrijk voor kleinere bedrijven die niet altijd de financiële middelen hebben om langdurig zieke werknemers door te kunnen betalen. Door een verzekering ziekte werknemer af te sluiten, kun je een groot deel van het salaris door blijven betalen (dat is verplicht), zonder dat je bedrijf eraan onderdoor gaat.

Het is belangrijk om te onthouden dat ieder bedrijf anders is en andere polissen nodig heeft. Dit is waar een adviseur goed van pas kan komen. Hij of zij is expert op het gebied van verzekeringen en kan je precies vertellen welke polissen het beste passen bij je bedrijf. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekeringen hebt en kun je zonder al te veel zorgen verder bouwen aan je bedrijf. Een goed pakket aan verzekeringen is namelijk een investering waarmee je de toekomst van je bedrijf een stuk veiliger kunt maken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.