Wat de invloed is van je leeftijd op je gezichtshuid dit moet je weten!
/

Wat de invloed is van je leeftijd op je gezichtshuid: dit moet je weten!

Als je ouder wordt, verandert er veel in je lichaam. Je spieren worden slapper, de elasticiteit verdwijnt uit je huid en de botdichtheid wordt minder. Dit kan veel problemen veroorzaken, maar ook uitdagingen. Dit is onder andere van toepassing op het gebied van huidverzorging.

Als je ouder wordt, heb je andere verzorgingsproducten nodig. Het is mogelijk dat je ook voor een andere ochtend- en avondroutine kiest. Het is belangrijk om deze dingen te weten.

De productie van natuurlijke collageen neemt af

Je hebt weinig invloed op het proces van het ouder worden. Dit is een natuurlijk proces waar je je als het ware bij neer moet leggen. Het is ook goed om te weten dat de natuurlijke collageenproductie door de jaren heen aanzienlijk daalt. Dit proces zorgt ervoor dat je huid minder collageen heeft, waardoor je huid minder goed tegen zonlicht kan. De huid wordt minder elastisch en daardoor minder stevig.

Er zijn gelukkig wel manieren om dit gedeeltelijk tegen te gaan. Het is niet mogelijk dit proces volledig te blokkeren, maar je kunt de effecten ervan wel verminderen. Kies bijvoorbeeld voor een crème die rijk aan collageen is. Zorg ervoor dat je huid goed beschermd is tegen de zon en dat je huid goed kan ademen.

De huid wordt droger

De huid wordt ook steeds droger door de jaren heen. Om die reden is het belangrijk om je collageenproductie aan te vullen met bijvoorbeeld een crème. Een crème die hydrateert, maakt je huid van binnenuit vochtiger. Dit is onder andere goed voor je huid, die soepel, zacht en gezond blijft.

In dit geval gaat het niet alleen om het verzorgen van de huid. Het is ook belangrijk dagelijks voldoende water te drinken.

De huid wordt steeds meer rimpelig

Wanneer je ouder wordt, wordt de huid minder elastisch. De huid wordt dunner, droogt uit en verliest collageen. Deze factoren zorgen ervoor dat er meer lijntjes en rimpels zijn. Je kunt ook weinig doen tegen dit proces. Er zijn verschillende manieren om je huid zo goed mogelijk te verzorgen en te beschermen tegen de vorming van rimpels en lijntjes.

Dit doe je onder meer met producten uit de LiftActiv lijn. Deze producten liften je huid, waardoor je lijntjes en rimpels minder goed zichtbaar worden. Je moet er ook voor zorgen dat je huid goed hydrateert. Zorg dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt; gebruik bijvoorbeeld anti-aging producten. Deze producten gaan de vorming van lijntjes en rimpels deels tegen.

Zorg ervoor dat je je niet druk maakt over het verouderingsproces van je huid. Je hebt hier toch niet echt veel invloed op. Het is van het grootste belang dat je je huid goed blijft verzorgen. Zorg ervoor dat de huid die ouder wordt goed beschermd is tegen de zon en gebruik de juiste verzorgingsproducten. Bovendien zou je ook nog voldoende water moeten drinken en gezond moeten blijven eten. Dit alles zal de huidconditie op latere leeftijd verbeteren.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.