/

Zo kan je je interieur restylen zonder te veel geld uit te geven

Het kan zijn dat je al jaren tegen hetzelfde interieur aan zit te kijken. Dit bevordert niet echt het creatieve denkvermogen. Het is dus tijd voor wat nieuws! Maar je wil niet te veel geld eraan uitgeven? Wij geven je een paar handige tips om je interieur op een goedkope manier te vernieuwen. Lees je mee!

Je kan je huis op allerlei manieren een nieuw en fris uiterlijk geven. Vaak is het zo dat spullen al te lang in je woning staan. Waardoor je steeds meer bent gaan verzamelen. Dus vooral wanneer je wat oude spullen eruit doet zorgt dat al snel voor een nieuw aanzicht. Verkoop je het via Marktplaats? Dan kan je van de opbrengst weer nieuwe spullen aanschaffen!

1. Nieuwe accessoires 

We hadden het al even gezegd maar nieuwe accessoires kunnen voor een hoop verfrissing zorgen in huis. Je kan bijvoorbeeld een nieuw vloerkleed kopen, een nieuwe vaas of een nieuw schilderij. Al deze kleine veranderingen zorgen voor een groot verschil in je huis. 

2. Doe spullen weg 

Misschien kijk jij al jaren aan tegen dezelfde spullen. Dan wordt het hoog tijd om wat weg te gooien. Heb je bijvoorbeeld een schilderij die je eigenlijk al een tijdje niet zo mooi meer vindt doe hem weg. Wanneer je meer van dit soort dingen uit je huis haalt zal je zien dat er meer ruimte in je hoofd ontstaat. Dan komen de ideeën voor nieuwe accessoires vanzelf. 

3. Zorg voor meer groen in huis 

Planten zorgen altijd voor creativiteit. Kijk dus eens of je mooie planten ergens vandaan kan toveren. Ga langs een tuincentrum en haal eens een grote bananenplant of een mooie sanseveria. Je zal merken dat meer groen in huis je helemaal vrolijk maakt. Meer groen hoeft zeker niet duur te zijn. 

4. Verander de inrichting 

Misschien wel de beste tip is om zo nu en dan je hele huis even overhoop te halen. Zet de bank anders neer en zet de kast op de plek van de bank. Zet de boeken anders neer in de kast en zet die vaas die je nog op zolder hebt naast de bank neer. Wanneer je het hele huis omgooit zal je zien dat een kamer ineens een nieuw uiterlijk heeft gekregen. Zonder dat je daar geld aan hebt uitgegeven.