/

Welke speeltoestel moet ik in mijn tuin hebben?

Heerlijk spelen in de tuin. Vooral voor kinderen is het heerlijk om wat vrijheid te hebben. Of je tuin nu groot of klein is, een speeltoestel in je tuin is superleuk voor de kids. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt met geschikte speeltoestellen voor in je tuin. Lees je mee?

Een kindvriendelijke tuin zorgt ervoor dat jij niet constant met je kinderen bezig hoeft te zijn. Ze vermaken zichzelf wanneer jij mooie speeltoestellen in de tuin hebt staan waarmee ze veilig kunnen spelen. Omdat het moeilijk is te kiezen uit al die verschillende speeltoestellen hebben wij ze op een rijtje gezet. Van glijbaan tot zandbak en van trampoline tot speelkasteel. 

Speeltoestellen voor in mijn tuin

Om ervoor te zorgen dat de tuin niet alleen voor je kinderen wordt ingericht is het goed om bepaalde dingen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping waar je een schommel aan kan hangen. 

1. Een trampoline 

Een trampoline in de tuin is tegenwoordig helemaal in. Zo kunnen kinderen zich er uren op vermaken. Kijk bijvoorbeeld eens voor een trampoline bij trampolines.nl. Zij verzorgen maatwerk trampolines en kunnen al je vragen beantwoorden. 

2. Een speeltoestel met glijbaan 

Kinderen houden van klimmen. Dus iets om lekker in te klauteren is geweldig. Zo heb je speeltoestellen waar de glijbaan bij in zit. Hier kunnen ze wel uren zoet mee zijn. Vaak zijn ze gemaakt van hout een kindvriendelijke zodat je er niet hele tijd bij hoeft te blijven. 

3. Een schommel 

Je kan schommels kopen in alle soorten en maten. Zo heb je natuurlijk schommels voor de allerkleinste, maar er zijn ook schommels voor wat grotere kinderen of zelfs voor jou. Wanneer je twee haken aan de overkapping vast maakt wanneer je die hebt dan hoef je geen groot framewerk neer te zetten. Dit scheelt tijd en geld. 

Veiligheid

We hadden het net al eventjes over veiligheid. Maar wij raden je aan om speeltoestellen nieuw te kopen of als ze nog niet té oud zijn. Zeker rondom speeltoestellen verandert er een hoop door de jaren heen. Met als hoogste doel natuurlijk een veilige speelomgeving voor kinderen. Creëer daarnaast als een zachte ondergrond, zoals gras of speciale speeltegels. Mocht het dan fout gaat, dan landen je kinderen gelukkig een stuk zachter. 

Meer weten over veiligheid? Hier lees je daar meer over!