Nagelstudio aan huis beginnen

Droom jij ervan om een nagelstudio aan huis te gaan beginnen? Klanten bij jou thuis in het zonnetje zetten door de nagels te voorzien van het mooiste kleuren en lakjes. Het beginnen van een nagelstudio aan huis is niet heel ingewikkeld. Maar er zijn natuurlijk wel wat dingen waar je op moet letten. We vertellen het jou graag in deze blog! 

Als nagelstyliste weet jij de laatste trends op het gebied van nagellak. Je kan de mooiste kunstwerken creëren op de kleinste oppervlakte en je zorg voor een gezellig en sociaal praatje met de klant. Veel nagelstudio’s zijn tegenwoordig aan huis en dat is niet gek. Want je kan het werk op deze manier perfect combineren met bijvoorbeeld een gezinsleven! 

Laten we eens even kijken naar wat er allemaal bij komt kijken als jij een nagelstudio aan huis wilt gaan beginnen.

Vergunning nagelstudio aan huis

Als je een nagelstudio aan huis begint dan heeft jouw woning hoogstwaarschijnlijk natuurlijk een woonbestemming. Dit staat in het bestemmingsplan. Toch kun je waarschijnlijk wel toestemming krijgen voor het doen van bedrijfsactiviteiten in je woonhuis. Er moet hiervoor een regeling zijn opgenomen. Zo moet de bedrijfsruimte ondergeschikt zijn aan de woonfunctie. En je woning moet een huis blijven. Je mag maar 30% van je huis voor je bedrijf gebruiken. En alleen jij mag er werken. Zorg ervoor dat je dit hebt ingediend bij de gemeente voordat je gaat beginnen. Je wil tenslotte niet geld investeren en vervolgens weer moeten stoppen omdat het toch niet mag.

Verder mag je je als nagelstyliste gewoon beginnen. Je bent niet verplicht om bijvoorbeeld een vakbekwaamheids- of handelskennisdiploma op zoek te hebben. Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jij heel veel hebt geleerd in de praktijk. Bijvoorbeeld dat je je eigen nagels vaak deed of de nagels van anderen. Toch is het goed om te kijken of je eventueel toch een opleiding wil doen. Als nagelstyliste weet je als geen ander dat er meer komt kijken dan alleen het doen van nagels. Ook het ondernemerschap, klantvriendelijkheid en klantbeleving zijn punten die je leert als je bijvoorbeeld een opleiding nodig gaat doen. Veel van deze onderwerpen kun je ook in de praktijk leren.

Je hebt dus geen diploma nodig, maar we raden het je wel aan. Verder is het dus belangrijk dat je een lokale omgevingsvergunning aanvraagt bij de gemeente voor het starten van een nagelstudio aan huis.

Kosten nagelstudio aan huis

De kosten van een nagelstudio is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je moet aanschaffen. Nu zijn er een aantal zaken die je natuurlijk wel moét hebben. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele stoel, de juiste spullen en materialen om je werk goed uit te voeren. En daarnaast wil je dat de ruimte comfortabel en mooi is. Zo kunnen de opstartkosten flink duur worden. 

Hier en daar kan je ervoor zorgen dat je de kosten wat weet te beperken. Bijvoorbeeld door materiaal te huren of tweedehands aan te schaffen. Ook kan het slim zijn om langs speciale beurzen te gaan voor nagelstylistes. Zo kan je meer te weten komen over wat er allemaal op de markt is en welke producten het beste bij jou passen. En wat jij straks jouw klanten wilt gaan aanbieden in jouw studio. 

Financiering nagelstudio aan huis

Op www.geld.nl kan je alles lezen over wat je moet weten over het financieren van een nagelstudio bij jou aan huis. Denk bijvoorbeeld aan financiële veranderingen op het gebied van hypotheekrentes en ondernemen. Maar ook kan je erover na denken om het startkapitaal tijdelijk te lenen. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om te beginnen met een nagelstudio aan huis. Het is wel afhankelijk van jouw financiële situatie. Voor het financiële plaatje is het vooral ook belangrijk dat je een goed plan maakt zodat je zeker weet dat je de persoonlijke lening kunt terugbetalen. 

Klinkt het jou allemaal iets te veel? Dan kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld eerst bij iemand anders in dienst te gaan. Op sommige locaties kun je ook een stoel huren, net zoals kappers of schoonheidsspecialisten soms doen. Op deze manier kan je wel werken aan een klantenbestand, leer je de kneepjes van het vak en kun je langzaam in het ondernemerschap groeien zonder direct een te grote stap in het diepe te nemen.

Wil je meer weten over hoe te beginnen als zzp’er en het opstarten van je eigen nagelstudio aan huis? Je leest het in dit artikel van de KVK.