Waar moet je op letten als je voor het eerst paddo’s gebruikt?

Als je voor het eerst een psychedelische drug gaat proberen, dan is de kans groot dat je dit best spannend vindt. Niet gek ook – want waarschijnlijk ga je dingen zien of ervaren wat onbekend is en waar je je van tevoren niet goed op kan voorbereiden. Als je binnenkort voor het eerst paddo’s of truffels gaat gebruiken, dan hebben we in dit artikel een aantal tips verzameld om je te kunnen voorbereiden op de eerste keer.

Verzorging

Het is belangrijk dat je niet uitgedroogd raakt en dat je voldoende eet. Het zou kunnen dat je tijdens je eerste trip ook ineens een enorme craving krijgt naar snacks, daarom is het ook slim voldoende snacks in huis te halen. Het effect van deze cravings is vergelijkbaar met de honger die je kan hebben na het roken van bijvoorbeeld een jointje. Hoewel met name de eerste drie uur van een paddo trip intens zijn, kunnen de effecten tot wel acht uur aanhouden. Zorg dus dat er voldoende eten en drinken in huis is voor iedereen die de trip aangaat.

Veilige omgeving

Omdat je het risico loopt in een bad trip te raken, is het belangrijk dat je je in een veilige omgeving bindt. Het liefst doe je het dus niet voor het eerst op een druk festival waarbij allemaal mensen die je niet kent tegen je beginnen te praten. Een vertrouwde omgeving met mensen die je kent om je heen is dan meer aan te raden. Ook is het heel fijn om een tripsitter in het midden te hebben, iemand die niets heeft gebruikt, nuchter blijft en het overzicht kan houden. Gaat er dan iets fout of gedraagt iemand zich opeens heel raar, dan kan deze tripsitter helpen bij het aanpakken en verhelpen van dit probleem.

De werking

Hoe een trip gaat vallen, verschilt van persoon tot persoon. Waar de ene persoon kleuren ineens als heel levendig gaat ervaren of zich extreem blij en euforisch voelt, kan de ander in een bad trip raken. Op het moment van een bed trip kun je je heel angstig en paranoïde gaan voelen Om dit te voorkomen is het belangrijk dat een tripsitter je gerust kan stellen.