Modetrends om deze lente te proberen

De lente is aangebroken, wat betekent dat het tijd is om afscheid te nemen van je wintergarderobe en je warmweer kleding tevoorschijn te halen. Maak je klaar om je dikke truien op te vouwen en je mutsen en sjaals naar de achterkant van de kast te duwen, want het is tijd om de nieuwste lentetrends te omarmen.

De modetrends die 2022 te bieden heeft zijn klaar om je garderobe nieuw leven in te blazen. Het is de laatste paar jaar een hobbelige weg geweest wat stijl betreft, maar de mode is terug met een kleurrijke ‘bang’. Dit jaar zijn er meerdere modetrends. Van gewaagde kleding met felle kleuren tot het stylen van een meer verfijnde outfit met midi-rok en blazer.

Voorjaarstrends 2022: van extreme lengtes tot felle kleuren

De tijd is aangebroken om je voorjaarsstijl op orde te brengen. Als het om trends voor het nieuwe seizoen gaat, is het de kunst om uit te zoeken welke stijlen je in jouw bestaande garderobe kunt verweven. Dit helpt om je onmisbare kledingstukken, zoals je mooiste jeans of blazer, op te frissen en ze weer een nieuw leven in te blazen. Met de terugkeer van weer mogen uitgaan, restaurants bezoeken en reizen is onze loungekleding eindelijk gedegradeerd. We mogen ons weer kleurrijk kleden en laten zien wie we zijn.

Bij de voorjaarstrends 2022 zien we veel extreme lengtes, of dit nu maxi of midi is, felle kleuren of lage tailles. In 2022 gaat het motto op “meer is minder’.

Van de stemmingsverhogende fel gekleurde jurken tot uitbundige versieringen en ambachtelijk geïnspireerde franjes en gehaakte details. De toptrends voor de lente 2022 zijn een feest van leven en mode. Maak je klaar om je garderobe opnieuw in te richten. 

Vergeet de rest: dit zijn de jurkentrends voor 2022

Het dragen van een jurk pakt in de lente anders uit. Nu panty’s niet meer aan de orde zijn, is het tijd om te genieten van de onvervalste gelukzaligheid van blote benen (of enkels). De jurkentrend voor de lente 2022 gaat terug naar de tijd van de Cd-spelers en Von Dutch hoeden. Deze hebben een verrassende sterke comeback gemaakt op de mode radar. Strapless kokerjurken en op Y2K geïnspireerde stijlen zijn tegenwoordig overal te zien en te verkrijgen. Waarbij de jurken die naar onderen toe smaller worden de leiding lijken te nemen binnen de maxi-lengtetrend.

Maar het belangrijkste genre van de voorjaar modetrend op dit moment is kleur. Dit is dan ook zeker wat je terugziet in de categorie jurken. Niet alleen opvallende kleuren zijn een trend, maar ook verzadigde effen kleuren zijn een andere modetrend voor deze lente. Massaal zie je tinten als mandarijn oranje, azuurblauw, kiwigroen en felroze massaal opduiken.

Gedurfde kleding als gevolg van pandemie

De trend van de gedurfde modetrend is ontstaan als gevolg van de pandemie, waarbij ontwerpers hun creatieve brein flink hebben aangesproken. Trends komen vaak voort als reactie op politieke, sociale en economische kwesties. De gedurfde, extravagante stukken die we op de 2022 catwalks zien, zijn hoogstwaarschijnlijk een reactie op de beperkingen die we allemaal hebben ondergaan als gevolg van de corona periode.

Door het gedurfde, het kleurrijke en al wat schittert te vieren, bieden ontwerpers een vorm van escapisme, waardoor mensen via hun esthetiek iets positiefs kunnen omarmen. Overweeg je mogelijkheden zorgvuldig, en denk verstandig na over wat je koopt. Kwaliteit staat bij de consumenten steeds meer voorop. Daarmee is afscheid genomen van de ‘één keer dragen’ cultuur. We laten ons leiden door te kiezen voor kledingstukken waarvan we werkelijk houden en deze in verschillende outfits te combineren met de nieuwste lentetrends.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.