Verantwoord fit worden: zo pak je dat aan

Fit zijn en fit blijven, dat is wat we allemaal wel graag willen. Een paar kilootjes minder meenemen op de heupen en dat even wat strakker in ons fel zitten. De afval-industrie loopt op rolletjes en dat is niet geheel zonder reden. Maar wat is je dat je ook verantwoord fit kan worden vanuit huis? Wij vertellen je hoe je het aanpakt. 

Met fit worden vanuit huis bedoelen we natuurlijk niet dat jij op de bank kunt blijven zitten. Maar dure shakes, wonderpillen en apparaten die beloven dat je slank wordt zijn niet de blijvende oplossing. Stop je met die shakes, wonderpillen of apparaten? Dan is de kans groot dat je toch weer aankomt. 

Verantwoord afvallen en fit worden heeft alles te maken met doorzettingsvermogen en verandering in je dagelijkse way of living. Wat bedoelen we daar dan mee? Allereerst is het zo dat mensen soms vergeten dat fit worden niet van de een of de andere dag is gebeurd. Wie wil afvallen moet minder calorieën minder krijgen en meer calorieën verbranden. Je wil in een tekort komen, waardoor je lichaam vet gaat verbranden. Wanneer je dit op een verantwoordelijke manier doet, zal je merken dat je steeds een beetje meer zal afvallen. En strakker in je vel komt te zitten. 

Dagelijkse aanpassingen

Het draait dus allemaal juist om die kleine dagelijkse veranderingen die wél vol te houden zijn. Gezond ontbijten, regelmatig 10.000 stappen zetten en één of twee keer in de week flink sporten. Waardoor je hart even goed aan het werk wordt gezet. Dit kan ook tennis zijn bijvoorbeeld. Maar ook door bijvoorbeeld te gaan boksen of omdat je kiest voor een uurtje zwemmen. 

Uiteindelijk draait namelijk alles om balans. Het draait niet om elke dag onder een x-aantal calorieën te blijven, maar ook zo nu en dan juist lekker genieten. Het oppakken als je merkt dat je weer sporten begint over te slaan of je dagelijkse rondje wandelen negeert. Juist dit alles zorgt ervoor dat je op een verantwoordelijke manier de draait weer oppakt. Ook als je even lekker hebt laten gaan met bijvoorbeeld eten. 

Makkelijke tips om fit te worden

We zeiden het net al eventjes, maar wandelen is een hele ideale manier van fit worden. Zeker wanneer je wilt afvallen, want het is niet intens voor je gewrichten, maar je doet dus wel een hoop! Daarnaast is wandelen ook nog eens goed voor de rest van je lichaam. Denk aan spieren, longen en je hart. 

Daarnaast is voeding heel belangrijk. Probeer dus 2 stuks fruit per dag te eten en genoeg groenten. Maar ook zuivel is belangrijk voor het behoud van je botten en genoeg gezonde vetten binnenkrijgen door bijvoorbeeld noten en vette vis. Probeer snelle koolhydraten, zoals witbrood te laten staan en te kiezen voor een langdurige koolhydraten. Zoals meergranen producten. 

Op zoek naar gezonde producten? Lees dit artikel!

Kies bovenal een plan uit, ook op het gebied van bewegen, dat bij je past. En wat je op den duur volhoudt. Want verantwoordelijke fit worden, dat moet je simpelweg te tijd geven.