Stoppen met sporten? 4 tips om toch door te pakken

Heb je geen zin meer om je elke keer in het zweet te werken bij de sportschool? Blijf je weer op de bank hangen met een Netflix-serie terwijl je eigenlijk zou gaan sporten? Sponsor je meer te sportschool met een onaangeraakte sportkaart? En wil je dus eigenlijk je abonnement opzeggen? Lees dan nu deze blog, want we geven 4 tips om toch weer te gaan sporten. 

Jouw abonnement van bijvoorbeeld Basic-fit opzeggen? Zonde! Want zonder abonnement gaat er natuurlijk helemaal niet gesport worden. Je weer in je sportkleding hijsen en jezelf naar de sportschool krijgen, dat heeft alles te maken met motivatie. 

1. Maak het leuk voor jezelf 

Daadwerkelijk naar de sportschool gaan is soms al 80 procent van de prestatie leveren. En als je er dan toch bent, dan kun je net zo goed iets gaan doen. Zorg er dus voor dat het voor jezelf ook leuk is om daadwerkelijk te gaan. Wandel langs je favoriete koffietentje op de heen- of tergweg voor een zwarte koffie to go. Eenmaal aan het sporten? Zet een mooie podcast op, sport eventueel met een serie op of ga los op je favoriete muzieklijst. 

Of schaf een mooie sportoutfit aan!

2. Zie sporten als zelfzorg 

Goed voor jezelf zorgen betekent liefdevol zijn voor jezelf. Sporten voelt misschien als een kwelling, maar het is juist de mooiste vorm van zelfliefde. Je maakt je lichaam sterker, weerbaarder en je kan toekomstige problemen hiermee voorkomen. En ook belangrijk: als je regelmatig sport kan je ook meer genieten van je lievelingseten. 

3. Motiveer elkaar 

Vind je het moeilijk om alleen te gaan sporten? Ga dan samen sporten. Het is niet alleen een stuk socialer, waar je je vaak ook weer beter door gaat voelen. Maar je motiveert elkaar ook om te gaan. 

4. Houd het proces bij

Wat ook heel erg motiverend werkt is je proces bijhouden. Nu kan je bijvoorbeeld op een weegschaal gaan staan, maar spieren wegen zwaarder dan vet. En nu je in de sportschool bent ga je waarschijnlijk meer spiermassa aanmaken. Wat beter werkt zijn voortgangsfoto’s. Maak om de vier weken een foto van jezelf in bijvoorbeeld zwemkleding. Zo kan je goed zien hoe erg je lichaam verandert. En dat werkt natuurlijk weer ongelooflijk motiverend!