Nieuwe bril: kies de bril die past bij je gezicht

In de basis heeft iedereen natuurlijk een gezicht voor een bril. Maar ken je dat, dat je iemand ziet lopen en denkt: die bril past echt perfect bij het gezicht! Het kan zijn dat hij of zij een bril heeft gekozen op basis van de vorm van de bril in combinatie met het gezicht. In theorie zijn er 7 vormen te noemen waarop jij kan lijken. In deze blog vertellen we jou welke bril bij welk vorm gezicht past. Lees dus zeker even mee als jij op zoek bent naar een nieuwe bril. 

Of je nou op zoek bent naar een comfortabele leesbril, een zonnebril met sterkte of gewoon een bril voor dagelijks gebruik, je wilt dat de bril lekker zit en mooi staat. Daarom is het goed om rekening te houden met de vorm van jouw gezicht. 

Een rond gezicht

Wanneer je hoofd net zo lang is als breed heb je een rond gezicht. Er zijn weinig schaduwen en hoeken in jouw gezicht. Je kan dan het beste kiezen voor een hoekige bril. Als je kiest voor een sprekende kleur bij de slapen zorgt dit ook nog eens voor iets meer pit. 

Een langwerpig gezicht 

Als je gezicht lang en smal is, kun je het beste een groot montuur dragen. Naast grote monturen kun jij ook goed voor de dag komen met een pilotenbril! 

Niet tevreden over jouw gezicht? Je kan je onderkin trainen met deze tips.

Een ovaal gezicht 

Goed nieuws! Heb jij een ovaal gezicht, dan kun je eigenlijk alles dragen. Dat is mooi een gelukje voor jou toch! 

Een hartvormig gezicht

Is jouw kin smal en zijn je jukbeenderen juist sterk aanwezig? Dan heb je een hartvormig gezicht. Hierdoor kun jij het beste een vierkant model dragen. Maar ook opvallende zonnebrillen, zoals het befaamde cat-eye model kun jij goed hebben. Zoals Audrey Hepburn droeg in de film Breakfast in Tiffany.

Een driehoekig gezicht 

We noemen deze vorm van het gezicht ook wel een diamantvormig gezicht. Dit is de meest exclusieve gezichtsvorm en komt ook nog eens heel weinig voor. Je wil graag balans in je zicht creëren en daarom kun je het best voor een montuur kiezen dat net iets breder is dan je kaak. Bijvoorbeeld met afgeronde hoeken of ovale glazen.