Minder populaire drankjes die je vaker zou moeten drinken

Cocktails kunnen heerlijk verfrissend zijn om eens te drinken. Vaak zijn het drankjes die tevoorschijn komen op een bijzondere gelegenheid of als er iets te vieren valt. Als er dan een cocktail wordt gedronken wordt er vaak gekozen voor d meer populaire drankjes zoals een moscow mule of een gin & tonic. Als je echter eens zou willen experimenteren met verschillende cocktails, dan kan het ook een goed idee zijn om eens te experimenteren met cocktails die wellicht iets minder populair zijn, maar daardoor niet minder lekker. Wij hebben een aantal cocktails verzameld die niet het meest gedronken worden, maar qua smaak wel echte aanraders zijn. Welke zou jij willen proberen?

Port 

Port is een drankje wat ook veel te weinig gedronken wordt voor hoe lekker het is. Dit drankje is een versterkte wijn afkomstig uit Portogual en drink je uit de daarvoor bestemde portglazen

Campari spritz

De Aperol Spritz is een cocktail die heel snel groeit in populariteit. Eerst werd deze cocktail voornamelijk gedronken op de skipiste (of liever – onderaan de skipiste tijdens de après-ski), maar inmiddels heeft het drankje helemaal zijn weg gevonden naar het zomerse terras in Nederland en Europa. Hoewel de Aperol Spritz dus een populair drankje is, is de Campari Spritz een stuk minder bekend. In het voorbereiden van dit drankje gaat hetzelfde als bij een Aperol Spritz; je hoeft alleen de Aperol te vervangen voor Campari.

Negroni

Een negroni is een drankje wat veel mensen vaak best een pittige cocktail vinden. Hij is namelijk best bitter en sterk van smaak, dus je moet er wel van houden (of het geleerd hebben om te drinken). Deze pittige cocktail kun je maken door gin, vermouth en campari bij elkaar te mixen. Is hij echt nog wat te bitter voor j? Dan zou je hem altijd iets kunnen aanlengen met wat suikerwater (in een echte cocktailbar is dit not done)

Scroppino

Deze cocktail zit tussen een cocktail en een dessert in. Dat maakt hem dus ook perfect om te serveren na een etentje met vrienden of gasten. Je maakt hem door citroenijs, wodka en prosecco met elkaar te mengen. Al deze ingrediënten klinken ons als muziek in de oren, en in combinatie met elkaar zijn ze ook nog eens extra lekker. Je serveert deze cocktail in een champagneglas, wat hem nog eens extra feestelijk maakt. 

Watermeloen basilicum margarita

Een heerlijk verfrissend drankje om je zomerdagen naar een hoger niveau te tillen. Hoe je hem maakt? Heel simpel: stop watermeloen en basilicum in een cocktailshaker, voeg daar citroensap, ijs, twee shots tequila en twee theelepels agavesiroop aan toe – en shaken maar! Om hem als een echte margarita te serveren kun je de randen van de glazen nog even versieren met wat zout.

Cosmopolitan

In de tijden dat Sex and the city ontzettend populair was als serie, waren de Cosmopolitans dat vanzelfsprekend ook. Dit drankje was namelijk het favoriete drankje van de hoofdpersoon: Carrie Bradshaw. In de serie vloeiden de Cosmopolitans rijkelijk. Dit drankje bestaat uit wodka, cranberrysap en triple sec (zoals Cointreau). Je drinkt hem uit een martiniglas, dus een beetje cocktail-drink ervaring wel op zijn plaats. Onervaren drinkers kunnen namelijk snel morsen met het onstabiele martiniglas.

Dark ’n stormy

Als je wel houdt van de smaak van gember in een cocktail en de Moscow mule heel lekker vindt maar het liefst meer pit zou willen in een cocktail, dan is de Dark ’n stormy wellicht echt wat voor jou. Deze cocktail maak je ook met gemberbier, maar hier voeg je er bruine rum aan toe in plaats van wodka. Dat geeft de cocktail een extra kruidige smaak