/

Tips om kinderen te leren boodschappen doen

Sommige mensen ordenen hun boodschappenlijstjes om tijd te besparen als ze naar de supermarkt gaan. Anderen kopen diepvriesmaaltijden als laatste en verzamelen ze bij de kassa om ze koel te houden op weg naar huis. Je hebt waarschijnlijk een techniek om boodschappen te doen die je je kinderen kunt leren. Misschien wil je elke week verschillende supermarkten bezoeken om de beste deals en de meest verse goederen te vinden. Misschien wil je zelfs je fruit kopen op een boerenmarkt en het vlees kopen bij een gespecialiseerde slagerij. Je winkel gewoonten zijn een weerspiegeling van je persoonlijkheid en familieachtergrond. Iets doorgeven aan je kinderen, zoals het kiezen van een verse vis in de supermarkt, zal ook gunstig voor hen zijn. Boodschappen doen is voor sommigen misschien geen opwindende ervaring, maar het is belangrijk om je kind te leren hoe het moet. Je kunt ze leren om te kijken naar Lidl aanbiedingen en om coupons te verzamelen waarmee ze geld kunnen besparen bij het doen van boodschappen.

Leer je kinderen hoe ze hun boodschappen kunnen plannen

Het maken van een boodschappenlijstje is een slimme gewoonte om je kinderen te leren, omdat het je zowel tijd, moeite als geld bespaart. Beperk je niet tot een basislijst, maar leer je kinderen verbanden te leggen tussen de items. Het kan de verbinding zijn tussen een tomatensaus en kaas om spaghetti te maken. Op die manier zullen ze leren dat sommige dingen op het boodschappenlijstje samengaan. Heb je melk nodig? Zo ja, laat ze dan zelf onderzoeken hoeveel melk er nodig is en zet dit op de boodschappenlijst. Je kunt ze ook leren de voorraden in de koelkast en in de keukenkastjes te bekijken. Dit zal ze helpen om kennis te nemen van de dingen die ze in de supermarkt moeten kopen. Daarnaast kunnen ze ook de folders van Allefolders lezen om de beste deals van verschillende supermarkten te vinden. 

Leer je kinderen over de goederen in de supermarkt

Je kinderen moeten op de hoogte zijn van de verpakking van de goederen in de supermarkt. Door voedingsetiketten te lezen, leren je kinderen zich bewuster te zijn van het voedsel dat ze eten. Begin hier thuis mee door je kinderen te leren hoe ze de productetiketten van de producten in de voorraadkast kunnen lezen. De versafdeling is een andere plek om je kinderen het verschil tussen groenten en fruit te leren. Veel volwassenen hebben nog steeds moeite om rijp fruit te plukken, dus zorg ervoor dat je kinderen weten dat er hulp beschikbaar is in supermarkten.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.