Laminaatvloer met visgraatmotief: zo pak je het aan 

Wist je dat er tegenwoordig een flinke trend aan de gang is? De visgraatvloer. Dit houdt in dat er een motief wordt neergelegd door middel van laminaat. Je herkent hierin een visgraat. In deze blog vertellen we jou graag meer over het neerleggen van een visgraatvloer door middel van laminaat. Lees je mee? 

Dacht je dat een normale laminaat vloer de enige optie was voor in je woning? Dan is het ook zeker de moeite waard om eens naar een laminaat vloer visgraat te kijken. Deze staat namelijk voor elegant, warm, klassiek en romantisch. Maar misschien juist ook nog wel voor stoer en tegendraads, want wij gaan onze laminaatvloer niet in de lengte of de breedte leggen. Maar we gaan ‘m compleet in een ander motief leggen. 

Een visgraatvloer is ooit in Italië bedacht. Dat was in de 16de eeuw. Dus hoe gaaf is het dat dit nu allemaal weer terugkomt? Vroeger werd het misschien gemaakt van losse houten planken, maar vandaag de dag kun je kiezen voor een visgraat laminaat

Dit zijn de voordelen van een laminaat vloer

Allereerst is een laminaatvloer erg kleurvast. Dit betekent dat je niet bang hoeft te zijn dat de laminaatvloer snel verkleurd of juist kale plekken krijgt. Op een vloer moet geleefd worden en dat kan met een laminaat vloer. Ook prettig, een laminaatvloer kan goed tegen vocht. Hierdoor kun je sommige laminaatvloeren ook in nattere ruimtes neerleggen. En laminaat is daarnaast ook nog eens prima betaalbaar. Hout is prijzig, en laminaat is juist een combinatie van hout en kunststof. In combinatie met bijvoorbeeld planten kan dit een hele natuurlijke look in je huis geven.

Maar misschien wel het grootste voordeel van een laminaatvloer is het feit dat je het heel gemakkelijk zelf kunt neerleggen. Daardoor kun je snel een prachtige vloer hebben in jouw woonkamer of slaapkamer. 

Hier moet je opletten als je een laminaatvloer neerlegt

Als je aan de slag gaat met de prachtige visgraat laminaatvloer dan is het belangrijk dat je op een paar punten let. Allereerst moet je het oppervlakte goed opmeten. Zo weet je hoeveel laminaat je moet halen. Je kan tegenwoordig ook laminaat kopen met een vissgraatmotief erop. Dan hoef je dus niet alle planken los te zagen. Maar ga je voor de kleinere laminaat stukken dan moet je rekening houden met flink wat snijverlies. Houd hierbij rekening met 5% meer laminaat, zo weet je zeker dat je goed uitkomt en hoef je niet tijdens het leggen terug naar de winkel. 

Waar je ook rekening mee moet houden, is het feit dat een visgraatmotief neerleggen anders gaat dan wanneer je enkel laminaat in de lengte legt. Houd daar dus ook rekening mee wanneer je een visgraatvloer gaat neerleggen. Werk altijd vanuit een starterspunt. Vaak is dit met een visgraatvloer vanaf het midden van de ruimte. Vervolgens kun je er steeds een stuk bij leggen aan zowel de linker- als de rechterkant. 

Uiteraard kun je deze klus ook uitbesteden, dan wordt de vloer voor je neergelegd. Of kies ervoor om eerst even deze video goed te bekijken!