Hoe kies je het juiste tuinkleed

Een buiten vloerkleed is de oplossing als je je terras comfortabeler wilt maken. Hier lees je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw buitentapijt voor je huis. Het is essentieel om er een te kopen die niet vervaagt of roest, omdat je vloerkleed wordt blootgesteld aan de elementen. Controleer altijd op UV-bestendigheid en kleurvastheid. Let ook op krimpweerstand en schimmelweerstand en vervagingsweerstand. Kies een vloerkleed dat bij jouw klimaat past. Als het te koud is, kun je een vloerkleed met een dikkere pool gebruiken. Gebruik een vloerkleed met een dunnere pool als het te warm is. Zoek een tapijt met een waterafstotende achterkant om te voorkomen dat er schimmel en meeldauw aan de onderkant van je nieuwe op maat gemaakte buitentapijt groeit als je in een vochtig klimaat leeft.

Controleer de textuur

De textuur is een belangrijke factor bij het kiezen van een vloerkleed dat bij je ruimte past. Textuur kan een bepalend kenmerk van het tapijt zijn en een cruciaal element in je algehele ontwerpschema. Textuur kan ook een uitstekende manier zijn om wat karakter aan de kamer toe te voegen of zelfs een beetje meer kleur toe te voegen zonder drastische veranderingen aan te brengen. Een perfecte manier om over textuur na te denken, is door na te gaan wat voor soort vloer je in je huis hebt. Bepaal welk materiaal dat het beste zou aanvullen als je hardhouten vloeren of tegels hebt. Je wilt iets met veel grip onder je voeten als je vloer van hardhout of tegels is. Overweeg om er een te kopen met een rubberen achterkant, zodat hij niet overal wegglijdt als iemand er blootsvoets overheen loopt.

Overweeg het algehele ontwerp

Het ontwerp van je tuin vloerkleed moet simpel maar niet te simpel zijn. Je wilt dat je tapijt opvalt als een centraal punt in de inrichting van je huis. Het moet ook passen bij het algemene gevoel van de kamer of het huis waar het zal worden geplaatst. Bedenk welke kleuren en patronen jou het meest aanspreken om deze balans te vinden. Sommige mensen houden van aardetinten met veel groen en bruin. Anderen geven de voorkeur aan meer levendige tinten zoals rood en paars die opvallen tegen hun witte muren en grijze vloeren. Begin door online te zoeken naar inspiratie als je niet zeker weet wat het beste op je vloer zou passen. Bedenk hoe klein of groot je het vloerkleed wilt hebben ten opzichte van andere meubelstukken in de ruimte en of die items groot genoeg zijn voor een groter ontwerp met meerdere vormen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.