/

Zo gebruik je planten als eyecatcher in je interieur

Planten zijn tegenwoordig niet meer weg te denken wanneer het gaat om interieurtrends. We zien ze dan ook niet meer alleen op een rijtje in de vensterbank staan; je kunt veel meer kanten op met deze groene schatten! Heb je moeite om zelf inspiratie te vinden wanneer het gaat om planten in het interieur? Gebruik dan de tips in dit artikel en voor je het weet zijn jouw planten de echte eyecatchers in jouw woning!

Cluster je planten

Het is op dit moment erg in trek om planten te clusteren. In dat geval groepeer je meerdere planten bij elkaar voor een extra mooi effect. Natuurlijk zet je dan niet vier dezelfde planten bij elkaar, maar varieer met planten in verschillende kleuren en (blad)groottes. Bakker.com – online planten heeft bijvoorbeeld een grote collectie met verschillende mooie planten; zo kun je ervoor kiezen om een Monstera prominent in het midden te zetten en hier een aantal kleinere planten, zoals een Ficus Benjamin, bij te plaatsen. Zo creëer je een mooi en groen effect. Je kunt hier ook een leuke sidetable of trolley voor gebruiken. Je zet hier dan één of twee planten op en vervolgens plaats je nog één of twee planten rondom het meubel. Zo creëer je zeker een groene eyecatcher!

Oosterse invloeden

Geef je interieur een Aziatische twist door er Bonsaiboompjes neer te zetten. Deze boompjes worden gekenmerkt door een vrij aanwezige stam die vaak een kronkelende of gebogen vorm heeft. Daarnaast hebben de Bonsaiboompjes, wanneer je ze goed verzorgt, veel mooie en groene blaadjes. Doordat ze zo’n karakteristiek uiterlijk hebben zullen ze snel opvallen in je interieur en je woning gelijk meer sfeer en karakter geven. Bonsaiboompjes vind je in verschillende maten; zo kun je voor een kleine variant voor op de koffietafel kiezen, maar ook voor een groter exemplaar om een kale hoek meer sfeer te geven!

Verschillende lagen

Je kunt je planten ook extra op laten vallen door met verschillende lagen te werken. Je zorgt er dan voor dat er op iedere hoogte in de ruimte een plant te zien is. Op die manier creëer je een harmonieus geheel; planten kunnen alle meubels in een interieur echt naar elkaar toe trekken. Zorg er dan dus voor dat je een aantal grotere planten in pot op verschillende plekken op de grond hebt staan. Planten die zich hier goed voor lenen zijn de Tabaksplant of de Olifantsoor. Verder zorg je dat er ook voldoende planten te vinden zijn op sidetables en in de vensterbank. Vervolgens maak je het af door ook in de hoogte planten aan te brengen; je kunt dan bijvoorbeeld klimopplanten (Hedera) op de boekenkast neer zetten of een hangplant bij het raam bevestigen. 

Houd je vooral niet in wat betreft de planten; het is tegenwoordig erg populair een heuse urban jungle in huis te hebben!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.