Hoe kies je de perfecte 3-in-1 kinderwagen?

Een goede kinderwagen is essentieel voor ouders van een pasgeboren kind. Door gebruik van de wandelwagen neem je je kind gemakkelijk en comfortabel mee ongeacht waar je naartoe gaat. Ook wordt de wagen door veel ouders gezien als een laatste redmiddel als hun kindje niet wil slapen: een rondje met de wagen is vaak de ultieme oplossing. Kinderwagens zijn er in allerlei soorten en maten. Het is dan ook een goed idee om niet de eerste de beste te kopen. In dit artikel lees je dan ook alles over het kiezen van de perfecte wagen voor jouw kindje.

Ben je op zoek naar kinderwagens? Dan is het een goed idee om onderstaande stappen te doorlopen:

1: het bepalen van je behoeftes

Denk voor aanschaf goed na in welke situaties je de wagen wilt gaan gebruiken. Wil je deze incidenteel gaan gebruiken, bijvoorbeeld alleen maar om je kindje naar de opvang te brengen? Of ben je van plan regelmatig wandelingen te maken waarbij je ook langs de supermarkt gaat? Een verschillend gebruik brengt verschillende eisen met zich mee. Zo kan het handig zijn om een wandelwagen te hebben met een ruime bak om ook spullen mee te nemen.

2: het bepalen van je budget

Wandelwagens zijn er niet alleen in verschillende soorten en maten, maar ook in verschillende prijscategorie├źn. Deze lopen sterk uiteen. Het is goed om je hiervan bewust te zijn. Nu is prijs niet in alle gevallen een garantie voor kwaliteit, maar feit is wel dat kwalitatief goede wandelwagens vaak duurder zijn. Door vooraf je budget te bepalen voorkom je dat je keuze valt op een wandelwagen die je eigenlijk te duur vindt.

3: verschillende soorten kinderwagens

Daarbij is het goed om je te beseffen dat er verschillende soorten wandelwagens op de markt beschikbaar zijn. Denk aan een onderverdeling in een duo, enkel en twin. Deze onderverdeling heeft betrekking op het aantal kindjes dat je tegelijkertijd kunt vervoeren. In de praktijk kiezen de meeste ouders voor een 3-in-1 kinderwagen. Voordeel van dit type wandelwagen is dat het vele toepassingen heeft. Zo kan je de kinderwagenbak er op plaatsen op het moment dat je kindje nog niet kan zitten. Deze bak vervang je op een later moment door de wandelwageninzet. Ga je met de auto? Dan kan je ook de reiswieg op de wagen bevestigen.

4: het uitproberen van de kinderwagen

Tot slot moet je niet vergeten om voor aanschaf de wandelwagen uit te proberen. Het is namelijk heel belangrijk dat jij ook fijn kunt lopen met de wagen. Gelukkig is het in veel winkels waar wandelwagens worden verkocht mogelijk om een ware proefrit over een parcours te maken. Heb je een partner die ook veel met de wagen gaat lopen? Maak de proefrit dan vooral samen, de hoogte van de wagen is namelijk ook van groot belang.

Tot slot

Door bovenstaande opsomming lijkt het uitzoeken van een wandelwagen een hele klus. Dat hoeft het niet te zijn als je plezier hebt in het daadwerkelijke uitzoeken. Probeer dus vooral te genieten van het aankoopproces!