Online je auto verzekeren: hoe gaat dat in zijn werk?

Wil je online je auto verzekeren, maar weet je nog niet goed hoe het werkt? Ondanks dat deze mogelijkheid er is, zijn er nog veel mensen die een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij en op kantoor langskomen. Terwijl dit vaak veel tijd kost en tevens een vertraging oplevert voordat je de weg op kan met jouw voertuig. Online een aanvraag indienen zorgt er daarentegen voor dat je binnen enkele minuten klaar bent om de weg op te gaan. Maar hoe kun je de aanvraag dan indienen? En wat is er allemaal voor nodig?

 

Alle gegevens bij de hand houden

Voordat je online je auto kan verzekeren moet je al jouw gegevens verzamelen. Denk hierbij aan de autopapieren, jouw rijbewijs en andere relevante documenten die zorgen voor een goede aanvraag. Een verzekeringsmaatschappij heeft de basisinformatie over jouw auto nodig. Denk aan het merk, model, bouwjaar en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt met het voertuig. Ook jouw persoonlijke gegevens en de informatie op het rijbewijs zijn nodig voor de aanvraag. Om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen, kun je dit dus al klaarleggen. Het voorkomt dat je langer bezig bent met het invullen van de papieren. Heb je alles klaarliggen? Dan kun je beginnen met de online aanvraag. Hiervoor moet je de formulieren invullen die op jouw scherm verschijnen. Je klikt hiervoor op de knop met aanvragen. Dit brengt je naar het formulier, welke je volledig naar waarheid in dient te vullen.

 

Beginnen met de aanvraag

Hoe nauwkeuriger je bent met de aanvraag, hoe beter de premie berekend kan worden. Ook is de kans veel groter dat de aanvraag direct goedgekeurd wordt. De gevraagde gegevens zijn niet alleen nodig voor de aanvraag, maar ook het indienen van een schadeclaim. Zorg dat je hier de tijd voor neemt. Zodra je de gegevens ingevuld hebt, moet je de juiste dekking kiezen. Een goedkope autoverzekering begint bij een WA-verzekering. Dit is de basis en zorgt dat je niet financieel verantwoordelijk bent voor de aansprakelijkheid bij een auto-ongeluk. Je kan deze verder uitbreiden door een beperkt casco of allriskverzekering af te sluiten. De keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van je auto en je persoonlijke voorkeur. De meeste verzekeraars geven duidelijke uitleg over wat elke dekking inhoudt, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Zorg dat deze te allen tijde bij jouw behoeften aansluit.

 

Aanvullende opties voor jouw verzekering

Uiteindelijk kan je jouw goedkope autoverzekering ook nog uitbreiden door voor aanvullende dekkingen te kiezen. De aanvullende dekkingen bestaan uit pechhulp, rechtshulp of een inzittendenverzekering. Ook zijn er nog andere opties mogelijk. Overweeg of je deze extra’s nodig hebt om nog beter beschermd de weg op te gaan. Pas als je er zeker van bent dat je alles hebt, kan je de aanvraag controleren en bevestigen. Het enige dat jou dan nog rest is het doen van de eerste betaling en de verzekering gaat in vanaf het gekozen moment tijdens de aanvraag.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.