Hoe kan je het beste jouw telefoon opladen? 

Slim laden wordt het ook wel genoemd. Je telefoon opladen zodat hij zo effectief mogelijk vol raakt. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het laden van je telefoon. 

Er zijn inmiddels tal van verschillende manieren om je telefoon op te laden. Zo kan je draadloos laden, je hebt fast-chargers en je kan op een gewone manier laden. Maar wat is nu eigenlijk de beste manier? En zijn er misschien ook tips om te geven zodat je met een normale lader toch je telefoon snel kan opladen. Of de vraag die veel wordt gesteld, wat is het beste voor de duur van mijn accu? Hier vind je antwoord op al je vragen over het opladen van je telefoon.

3 Verschillende manieren om je telefoon op te laden 

We hadden het in de intro al even genoemd. Er zijn 3 verschillende manieren om jouw telefoon op te laden. Goed om daarbij te zeggen is dat je bij iPhone tegenwoordig helemaal geen lader meer krijgt bij je nieuwe telefoon. Maar bij de nieuwst uitgebrachte telefoon van de Samsung, de Samsung S23 Ultra met abonnement krijg je gewoon nog steeds een lader erbij. Het gaat hier om de gewone lader, dus laten we daarmee starten. 

Gewone lader 

De bekendste is de gewone lader. Deze wordt vaak gegeven bij aankoop van een telefoon. Dit is dan ook vaak het beste voor jouw batterij. Een gewone lader geeft namelijk nooit te veel energie waardoor de lithium batterij in jouw telefoon het goed kan verwerken. 

Snel lader 

Tegenwoordig zijn er veel telefoons gemaakt met een snel laad functie. Dit is een lader waarmee je supersnel je telefoon kan opladen. Je kan niet zomaar een snel lader gebruiken wanneer je niet zeker bent of je telefoon ervoor geschikt is. Hiermee kan je bij oudere telefoons namelijk de batterij stuk maken. Ook bij Samsung is zo’n adapter te koop. Het snoertje, is al bij je nieuwe Samsung S23 geleverd.

Draadloos laden 

Dit is een gemakkelijke manier wanneer je niet constant heen en weer wil lopen met een kabeltje. Je kan bijvoorbeeld op je bureau een klein draadloos laadstation neerleggen. Wanneer je aan het werk bent kan je hier je telefoon gewoon constant opleggen. Geen kabeltjes meer nodig. 

Er zijn nog meer manieren om je telefoon op te laden, maar deze zijn uniek en worden vrijwel nooit gebruikt. Denk aan opladen met een krukas, opladen met geluid (nieuwe methode) of opladen met een aardappel. 

5 Tips voor het laden van jouw smartphone: 

Wil je zo lang mogelijk doen met de batterij van jouw smartphone? Let dan op deze tips:

#1 Meerdere keren per dag kort laden 

Er wordt weleens gezegd dat je jouw telefoon in één keer lang moet laden en dan helemaal moet ontladen voordat je weer gaat laden. Dit is niet waar. Je kan beter vakere kort laden dit zorgt ervoor dat je batterij langer zal meegaan. 

#2 Gebruik je telefoon niet tijdens het laden 

Wanneer je smartphone aan de lader ligt wil je hem liever niet gebruiken. Want tijdens het laden intensief je telefoon gebruiken is slecht voor de accu. Het verstoort namelijk de laadcyclus. Bij de Samsung S23 zal je telefoon binnen een half uur al weer voor de helft zijn opgeladen. Kies je voor een uitgebreidere versie van een telefoon, in dit geval kan je dan kiezen voor Samsung S23 Ultra of S23 Plus, dan zal het batterij-percentage nóg hoger liggen.

#3 Geoptimaliseerd laden 

In de instellingen van een Samsung vind je geoptimaliseerd laden. Hiermee bescherm jij je batterij nog beter. Zo kan je hem gedurende de nacht bijvoorbeeld langzaam laten laden waardoor hij niet de hele nacht vol aan de lader licht. Dit is weer beter voor de levensduur van jouw accu. 

#4 Niet te veel langdurig filmen

Mocht je veel foto’s en filmpjes met je telefoon willen maken, dan is dat natuurlijk geen probleem. Een telefoon als de Samsung S23 Ultra is er eentje die lijkt te zijn gemaakt van steen. Het toestel kan tegen een stootje en heeft een mooie kwaliteit camera. Echter kan langdurig gebruik van de camera je telefoon opwarmen. De batterij zal sneller verouderen. Niet fijn, want zo zal je batterij minder lang mee gaan.