5 tips voor meer zelfvertrouwen in de zomer

Hoewel we natuurlijk super blij zijn dat de zomer er weer aan komt, brengt het voor veel vrouwen ook een hoop onzekerheden met zich mee. Absoluut niet nodig natuurlijk, want iedere body is een bikinibody. Toch kan het soms best deprimerend zijn als je nieuwe badkleding staat te passen in het niet flatterende tl-licht van een drukke winkel. Hoe zorg je nou dat je die badpakken de komende zomer gaat rocken met het grootste zelfvertrouwen van de wereld? Wij geven tips.

Drink voldoende water

Het lijkt een vrij voor de hand liggende tip om te zeggen dat het belangrijk is om in de zomer meer water te drinken. Maar; het is nou eenmaal echt zo. Voldoende water is ontzettend belangrijk voor onze stoelgang en veel andere verschillende onderdelen van onze fysieke gezondheid. Daarnaast verlies je door de hitte in de zomer extra veel vocht en is het belangrijk dit weer aan te vullen. Als kers op de taart voorkomt het drinken van water ook dat je heel bloated raakt (wanneer je buik opgezet raakt omdat je darmen hard aan het werk zijn). Het mooiste lijf is uiteraard een gezond lijf, in de breedste zin van het woord.

Kleren moeten jou passen, niet de kleren

De maten van kleding kan per winkel ontzettend verschillen. Pas je in LASCANA een M, heb je bij de volgende winkel ineens een L nodig. Dit ligt zeker niet aan jou, maar per kledingstuk kan het enorm verschillen hoe klein of groot deze kan vallen. Zeker met bikini’s is het belangrijk dat je je lekker voelt in wat je draagt. Probeer dus altijd verschillende maten uit, of kijk bij de size guide van de website. Je draagt natuurlijk veel liever een bikini waar je lekker in kan bewegen dan dat je je constant bezig houdt met een te klein broekje wat steeds in je heup snijdt. Probeer je niet teveel op maten vast te pinnen en onthoud: kleding is gemaakt om jou te passen, jij niet om de kleding te passen.

Schurende dijen

Nog zoiets vervelends in de zomer – schurende dijen die op een hete zomerdag constant tegen elkaar  blijven schuren. Heel vervelend, natuurlijk. Dit probleem kun je gemakkelijk oplossen door wat talkpoeder op de binnenkant van je dijen aan te brengen. Hierdoor zit er een extra laagje op je huid waardoor je benen niet meer aan elkaar zullen blijven plakken of schuren. Kleine tip voor een onhandig probleem.  

Kijk niet te gedetailleerd

Mensen zijn heel goed om zichzelf kritisch in de spiegel aan te kijken. Dat ene puistje wat zo afleidend is op je voorhoofd, dat lichaamsdeel waar je net wat onzeker over bent of een pigmentvlekje wat je opvalt: je kan er enorm van balen. Toch zijn we vaak onze eigen grootste criticus en kijken anderen helemaal niet met zo’n negatieve blik naar ons als wijzelf. Betrap je jezelf er nou weer op dat je je teveel gaat focussen op alles waar je juist onzeker over bent, doe dan een stapje terug (in letterlijke zin) en bekijk jezelf eens in totaliteit. Van de bovenkant van je hoofd tot je tenen, dus. Psychologisch onderzoek laat zien dat het bijdraagt aan je zelfvertrouwen om je niet in te veel detail te focussen op je fysieke onzekerheden.