Jaren 70 modetrends

De jumpsuit, flared broeken, bloemenprints: heb je al flashbacks? De jaren 70 trends zijn niet alleen van het verleden, maar ook de trends van de toekomst! De seventies zijn namelijk weer helemaal in. Lees vooral verder om deze trends te ontdekken and “don’t worry, be hippie.” 

Jeans are always a good idea

Je kan er bijna niet onderuit. De wijde pijpen oftewel: de bell-bottom broeken zijn terug te vinden in iedere winkel! Als je nog geen broek met wijde pijpen in de kast hebt hangen, wordt dat zeker tijd met deze trend. De bell-bottom is een echte allrounder door alle verschillende kleuren, stoffen en modellen. “So put your positive pants on!”

Accessoires are like vitamins to fashion

“Exersize? Oh I thought you said accessorize is een goede samenvatting van deze trend: sjaaltjes, brillen, kettingen, armbanden, kettingen en nog alle andere accessoires die je kan bedenken zijn helemaal trending. Dus mix & match er lekker op los want “people are gonna stare, make it worth their while.”

Life is a party, dress like it

Dé beroemde jumpsuit kan uiteraard niet vergeten worden als het om jaren 70 kleding gaat. Don’t worry het hoeft geen super strakke jumpsuit met bell-bottoms te zijn, zoals in de seventies. De jumpsuit komt in alle vormen, dus “Lets be groovy, gorgeous!”

Go Plateau

Plateauzolen zijn helemaal in, ze zijn in alle hoogtes te krijgen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. The sky is your only limit. Ren dus snel naar de winkel and bag je favoriete platforms. Niets is namelijk fijner dan een paar centimeter langer zijn, zonder knellende voeten en een pijnlijke onderrug. Work smarter, not harder!

Have a great hairday

De shag, curtain bangs, mini vlechtjes aan de zijkant van je gezicht en nog meer seventies haarstijlen zie je steeds vaker voorbijkomen. Bij (bijna) elk jaren 70 kapsel is het wel van belang dat je haar zoveel mogelijk volume heeft. Dus pak maar snel de volumespray en de föhn uit de kast en tover die golvende leeuwenmanen maar tevoorschijn! Want “Good hear speaks louder than words” dus “let your hair do the talking!”

Shop in the name of peace

Ze zeggen “do what makes you happy”. Als dat nu het dragen van je favoriete seventies outfit is, go for it! TopVintage heeft een uitgebreid assortiment van retro kleding en de jaren 70 kleding ontbreekt hier uiteraard niet. Van glam naar punk naar flowerpower ze hebben het allemaal! “Catch you on the flipside”.