3 redenen waarom vrouwen in de ICT moeten werken 

Jaarlijks neemt het aantal vrouwen in de ICT verder toe. Waarom zou je in de ICT moeten werken als vrouw en welke baan past dan bij jou? We vertellen het in dit artikel. 

Goed nieuws, want steeds meer vrouwen werken in de ICT. Helaas kunnen we nog niet met feesthoedjes over straat, want het kan nog stukken beter. Zo is het percentage werkzame vrouwen in ICT nog maar 18% ten opzichte van mannen. De mannencultuur heerst dus nog steeds, dit terwijl vrouwen vaak veel creatiever zijn dan mannen. Plus een goede mix tussen mannen en vrouwen zorgt voor een succesvoller bedrijf. Wij geven 3 redenen waarom jij als vrouw in DE ICT moet werken!

1.    Een tekort aan ICT’ers 

Het kiezen van goede baan doe je vaak op basis van twee dingen: salaris en hoe leuk je het vind. Laten we beginnen met het eerste. Op dit moment is er een groot tekort aan ICT’ers. Er zijn daarom steeds meer vacatures in ICT online te vinden. En waar nood aan de man is wordt dan ook beter betaald. Je zit dus in een hele goede positie wanneer je nu als vrouw, maar ook als man start in de ICT. 

2.    Doorbreek het taboe 

Veel vrouwen zullen liever niet in de ICT gaan werken doordat het ‘’echt een mannenwereld’’ is. Maar dat kan jij doorbreken, juist door gewoon wel voor de baan te gaan. Ga gewoon eens solliciteren en laat je skills zien. Misschien ben je wel enorm goed met grafisch design, of kan jij in een dag een hele website in elkaar draaien. Doorbreek het taboe!

3.    Genderdiversiteit goed voor de onderneming

Voor ondernemingen is het bewezen dat een goede mix tussen mannen en vrouwen jouw bedrijf gaat helpen. Zo zal je zien dat er succes geboekt wordt wanneer vrouwen en mannen samen aan één opdracht werken. Juist omdat ze zo verschillen brengt dat mooie nieuwe oplossingen met zich mee. Ook zijn vrouwen vaak betrokkene bij een zaak, meer empathisch vermogen dus. 

Zelfs ICT-studenten worden nu al geronseld door grote bedrijven. Lees er hier meer over.