Met deze musthaves kom jij de winter door!

De wintermaanden komen er weer aan en de sjaals, mutsen, pantoffels en dikke dekens kunnen weer uit de kast worden gehaald. Voor veel mensen is de kou van de winter toch iets waar ze tegenop zien. Wintertenen, ijskoude handen, bibberen in bed: er zitten ook best wat nadelen aan. Tenminste, als je je niet goed voorbereid dan. Er zijn namelijk genoeg dingen te koop die je leven in de winter wat makkelijker en comfortabeler maken! Denk aan elektrische dekens, handschoenen met een verwarmingselement erin of wollen pantoffels. Wij hebben in dit artikel enkele winter-musthaves op een rijtje gezet die echt onmisbaar zijn tijdens de koude maanden! Ben jij dus iemand die het altijd koud heeft? En die altijd tegen de winter opziet? Blijf dan vooral lezen, want met onze hulp ben je op alles voorbereid!

Een goed paar schoenen

Koude voeten zijn super vervelend. Vooral als je veel moet lopen op een dag, wil je dat je voeten comfortabel warm blijven ten alle tijden. Slecht schoeisel is vaak een grote oorzaak van koude voeten. En wanneer je voeten koud zijn, heb je het vaak oer heel je lichaam koud. Investeer dus in een goed paar schoenen, die perfect passen. Zorg dat ze van waterdicht materiaal zijn gemaakt en het liefst ook de enkels bedekken. Geen gympen van stof dus, maar laarzen of veterschoenen van leer bijvoorbeeld. Koop ook goeie sokken die niet te strak en niet te los zitten, zodat je ook geen blaren krijgt. Probeer geen meerdere sokken over elkaar heen te dragen in je schoenen. Dit kan misschien het idee geven dat je warmere voeten krijgt, maar vaak is het juist het tegenovergestelde. Doordat de sokken strak zitten, gaat er minder bloed naar je voeten, waardoor ze nog sneller koud worden. Gewoon goed passende sokken en schoenen kopen dus, dan zit je goed deze winter!

Pantoffels

Zo belangrijk als goeie schoenen zijn voor buiten, zo belangrijk zijn pantoffels voor binnen! Zeker als je geen vloerverwarming hebt, zijn sloffen een hele fijne manier om je voeten binnenshuis warm te houden. Merken zoals UGG en Fitflop maken hele stevige, warme en betaalbare pantoffels voor mannen en vrouwen. Vooral het merk UGG is heel populair. Al jarenlang staat het Australische merk bekend om zijn herkenbare wollen schoeisel en accessoires. Door de warme wollen binnenkant en de stevige zool gaan ze lang mee en zorgen ze voor warme voeten, de hele winter lang. Je kan er binnenshuis mee lopen, maar door de rubberen zool ook mee naar buiten. Zeker de investering waard dus!

Handschoenen met verwarmingselement

Naast koude voeten zijn koude handen ook een onprettige bijkomstigheid aan de winter. Vooral in Nederland, waar mensen veel fietsen, zijn handschoenen dan ook onmisbaar. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en gemaakt van verschillende materialen, zoals wol, leer of polyester. Voor optimale warmte, is het belangrijk dat je handschoenen waterdicht zijn. Stoffen handschoenen zijn dan ook vaak het minst effectief. Koop goeie leren- of skihandschoenen of wanten, waar je vingers nog wat bewegingsruimte in hebben. Zo blijven ze warm. Maar wat pas echt goed werkt tegen de kou, zijn handschoenen met een verwarmingselement erin. Je hebt hier verschillende soorten van: sommige versies zijn oplaadbaar, bij andere moet je het warmte-element zelf opwarmen in bijvoorbeeld de magnetron. Hiermee heb je gegarandeerd warme handen tijdens je fietstocht!

Elektrische deken

Het koud hebben tijdens het slapen is heel vervelend. Zeker wanneer je alleen slaapt en je niemand hebt om tegenaan te kruipen, moet je een andere manier vinden om jezelf warm te houden. Je kunt natuurlijk de verwarming aanzetten, maar dan is de kans dat je met hoofdpijn wakker wordt nogal groot. Frisse lucht tijdens het slapen is natuurlijk wel een stuk prettiger! Je kunt natuurlijk een extra  dik dekbed kopen en hopen dat deze warm genoeg zal zijn, maar als zelfs deze je nog steeds doet rillen in je slaap, is een elektrische deken misschien een optie voor je! Elektrische dekens hebben vaak meerdere standen zodat je zelf kunt bepalen hoe warm je ze wil hebben. Ook gaan ze vaak na een bepaalde periode vanzelf uit, zodat ze volledig veilig zijn om mee te slapen. Ideaal dus! Met deze tips kun je hopelijk de komende winter met een gerust hart tegemoet en heb je geen last meer van koude handen, voeten of slapeloze nachten!