8 x ideeën voor relatiegeschenken

Nu de feestdagen weer voor de deur staan, is het tijd om na te gaan denken over de cadeaus die je aan je dierbaren wil geven. Sinterklaas, kerst, oud&nieuw: veel mogelijkheden om eens even uit te pakken en je liefde te tonen aan je familie en vrienden! We kunnen ons wel heel goed voorstellen dat het bedenken van originele cadeaus voor iedereen soms lastig kan zijn. Zeker voor bijvoorbeeld zakenrelaties en klanten is dit soms moeilijk. Relatiegeschenken rondom de feestdagen, zoals kerstpakketten, zijn de perfecte manier om je waardering te doen blijken. Maar wat zijn nou leuke , originele dingen om te geven? Wij helpen je daarbij! Mocht je dus nog op zoek zijn naar wat inspiratie? Lees dan vooral verder!

Iets voor in huis

Een kleinigheid voor in huis is altijd een goed idee voor een relatiegeschenk. Iets wat je in huis kunt gebruiken is vaak beter dan iets van decoratie, omdat je dan niet zeker weet of het in het interieur van de ontvanger past. Leuke of nuttige cadeaus kunnen bijvoorbeeld zijn: een mooie flesopener, een set bekers of mokken, een kruidenpakket, een aansteker of een set thee- en handdoeken. Als je wat meer te besteden hebt of je wil een meer gepersonaliseerd cadeau geven, zijn een mooi wijnpakket of een tijdschriftenabonnement goeie opties.

Duurzame cadeaus

Wanneer je veel relatiegeschenken of kerstpakketten wil uitdelen, kan dit soms wat overbodig en vervuilend aanvoelen. Uiteraard wil je dan ook dat de cadeaus die je geeft ook daadwerkelijk gebruikt zullen worden. Wanneer een cadeau milieubewust en duurzaam is, scheelt dit al een hoop. Want hoe leuk is het om een cadeau te krijgen dat tegelijk ook goed is voor het milieu? Verras je relaties met een duurzaam relatiegeschenk en laat zien dat je aan het milieu denkt. Kies voor een draagbare oplader, die op zonne-energie werkt. Of een notitieboekje gemaakt van duurzaam papier.

Kantoorartikelen

Als je op kantoor werkt, en je relaties ook, zijn kantoorartikelen als geschenk altijd nuttig. Een mooie vulpen, schrijfwaar, een muismat, et cetera. Naast deze traditionele kantoorartikelen zijn ook items voor de thuiswerker of ondernemer leuk om te geven, denk aan een koptelefoon of een usb-stick.

Textiel

Ook kleding, accessoires of ander textiel is altijd nuttig en dus handig om te krijgen. Er zijn hierin veel verschillende opties. Denk aan een T-shirt of trui met het bedrijfslogo of de bedrijfsnaam erop! Naast dat het nuttig is, is het ook ideaal als promotie voor je bedrijf. Ook canvas tassen, sporttassen, mutsen of handdoeken zijn populaire cadeau-opties.

Spellen

Spelletjes zijn leuke cadeaus voor jong en oud. Bordspellen, kaartspellen, puzzels: er zijn superveel opties! Geeft bijvoorbeeld een reisformaat spel, als je weet dat je relaties veel moeten reizen voor werk. Ook zijn er speciale cadeau sets, met daarin alle klassieke spellen zoals ganzenborden, monopoly en rummicub. Vooral door de coronacrisis is het spelen van bordspellen of het maken van puzzels weer razend populair geworden, dus deze geschenken zullen altijd van pas komen!

Sportaccessoires

Het promoten van bewegen en sporten is iets wat ieder bedrijf zou moeten doen. Zeker wanneer je hele dagen stilzit achter een bureau, is regelmatig bewegen extra belangrijk. Wat een betere manier dan om als relatiegeschenk iets sport-gerelateerd cadeau te doen! Je kunt dit zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Denk als betaalbare opties aan een setje tennisballen, een frisbee of een setje gewichtjes. Mocht je wat meer te besteden hebben kun je bijvoorbeeld een abonnement doen op een fitnessservice, een stappenteller of een cadeaubon van een sportwinkel. Mensen motiveren om meer te bewegen helpt altijd!

Logo

We hebben het al een paar keer benoemd, maar veel cadeaus kunnen gepersonaliseerd worden. Een logo of bedrijfsnaam laten drukken op bijvoorbeeld een mok, pen, T-shirt, tas of ander voorwerp zorgt ervoor dat mensen je bedrijf onthouden. Ook maak je tegen een kleine prijs veel promotie voor je bedrijf, wat natuurlijk mooi meegenomen is!

Persoonlijke verzorging

Verzorgingsproducten worden door iedereen gebruikt, en zijn dus altijd geschikt om cadeau te geven! Je kan een pakket maken met fijne crèmes, kaarsen en een manicuresetje bijvoorbeeld.