Dit zijn de nieuwste trends op keukengebied

Mocht je in de luxepositie zitten dat je een nieuwe keuken wil gaan plaatsen in je huis, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij zijn er voor je! Want wat vind je nou eigenlijk belangrijk in een keuken? Welke opstelling, apparatuur en grootte is voor jou handig? Er zijn constant ontwikkelingen gaande op het gebied van keukens, waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt! Qua design, technische snufjes en andere handigheidjes: wij zullen je in dit artikel de nieuwste trends op keukengebied laten zien, waardoor jij beter voorbereid aan je nieuw keuken kunt beginnen! Heb je hier interesse in? Lees dan vooral door!

Technische snufjes

Een van de grootste ontwikkelingen op het gebied van keukens, is dat er steeds meer technische snufjes worden ontwikkeld. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid om apparaten met elkaar te koppelen. Ook zijn er apparaten, zoals een oven, die je via je smartphone kunt bedienen. Voor ieder budget is er wat te bedenken: ga dus vooral eens langs bij een keukenzaak voor een op maat gemaakt advies! Zij kunnen je precies vertellen wat er nieuw op de markt is, wat je echt gaat gebruiken en waar je eventueel op kunt besparen.  Zo weet je precies dat jouw keuken voldoet aan jouw eisen, en doe je geen miskopen! Het gemak van apparaten en andere snufjes zorgen voor meer plezier en gemak in de keuken, wat verantwoord en gezond koken ook steeds makkelijker en leuker maakt! Genoeg tijd dus om lekkere, gezonde maaltijden te maken voor je gezin of voor jezelf.

Woonkeuken

Voor een lange tijd werd een keuken alleen als functionele plek gezien. Je maakte er je eten klaar, maar bracht er verder niet veel tijd door. Dit is zeker aan het veranderen! De keuken is tegenwoordig steeds meer een centrale plek van het huis, waar gegeten en gedronken wordt en alle gezelligheid samenkomt. Een grote eettafel in de keuken, een bar waar je aan kunt ontbijten of een groot kookeiland zijn dan ook allemaal trends die je veel gaat blijven zien de komende tijd. Vooral keukens in een U-vorm zijn hier heel erg voor geschikt, omdat je hier aan de zijkant wat krukken kunt neerzetten bijvoorbeeld. Mocht je dus de ruimte hebben om je keuken wat uit te breiden of om je eettafel erbij te betrekken, dan raden wij dat zeker aan. Het zorgt ervoor dat je een plek hebt in huis waar je als gezin samen kunt komen om de dag te bespreken, met vrienden een gezellig avondje kunt hebben of een datenight kunt houden met je vriend of vriendin!  

Duurzaamheid

Net als op veel andere vlakken, is ook op het gebied van keukens duurzaamheid steeds belangrijker aan het worden. Mensen willen steeds vaker weten waar de materialen vandaan komen en hoe ze geproduceerd worden bijvoorbeeld. Bekende winkels zoals Ikea of Leen Bakker bieden dan ook steeds vaker inzicht in waar hun producten gemaakt worden en hoe duurzaam het proces is. Meestal is dit nu wel nog iets duurder, maar we hopen natuurlijk dat dit binnenkort te standaard wordt. Beter voor de planeet en voor de portemonnee! Dit is ook te zien in de kleuren die momenteel populair zijn onder de keukens: natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en groen zijn veel te zien in het aanbod momenteel. Vaak in combinatie met duurzame, natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en natuursteen. Deze kleuren en materialen passen overal bij maar maken je keuken toch bijzonder!

Donkere kleuren

Naast deze natuurlijke, rustige kleuren en materialen, worden ook donkere kleuren steeds vaker gekozen voor keukens. De witte keuken die altijd stevig aan kop ging wordt links en rechts ingehaald door keukens met een kleurtje. Alle donkere kleuren zijn helemaal hip. Zwarte kastjes en donkere houten materialen zijn super populair, en geven je keuken gelijk een hele knusse uitstraling! Het ziet er luxe uit en is vaak goed te combineren met de rest van je interieur. Of het nu matzwart is, of hoogglans zwart; zwart is hot, hotter, hotst. In combinatie met een aanrechtblad van graniet, composiet of keramiek is een zwarte keuken een absoluut hoogtepunt in iedere woning. Combineer een donkere keuken met donkere apparaten, zoals een donkere koffiemachine, fornuis, afzuigkap en inbouwapparatuur. Zwart kan ook perfect gecombineerd worden met natuurlijke kleuren en materialen. Of met wit, voor een contrast.