pexels-photo-699122.jpeg
Photo by Tyler Lastovich on Pexels.com

De handigste functionaliteiten van Siri die je waarschijnlijk nog niet kent

Siri is een virtuele assistent die beschikbaar is op Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en de Apple Watch. Siri is ontworpen om de gebruiker te helpen met verschillende taken, van het sturen van tekstberichten tot het maken van afspraken en het spelen van muziek. Maar er zijn nog veel meer handige functionaliteiten van Siri die veel mensen nog niet kennen. In deze blogpost zullen we enkele van deze functies bespreken.

Vraag Siri om uw wachtwoorden te vinden

Als u moeite heeft om uw wachtwoorden te onthouden, kunt u Siri vragen om u te helpen. Zeg gewoon: “Hey Siri, wat is mijn wachtwoord voor [naam van de app]?” Als u Touch ID of Face ID hebt ingeschakeld, zal Siri uw identiteit verifiëren en u het wachtwoord tonen.

Vraag Siri om uw e-mails te lezen

Als u onderweg bent en u wilt uw e-mails lezen, kan Siri u helpen. U kunt Siri vragen om uw meest recente e-mails te lezen of e-mails van een bepaalde persoon of onderwerp. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, lees mijn laatste e-mail van John” of “Hey Siri, lees mijn e-mails met het onderwerp ‘projectvoorstel'”.

Gebruik Siri om uw takenlijst bij te houden

Siri kan u helpen om uw takenlijst bij te houden. U kunt Siri vragen om een taak toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, voeg ‘boodschappen doen’ toe aan mijn takenlijst” of “Hey Siri, markeer ‘belastingaangifte’ als voltooid op mijn takenlijst”.

Vraag Siri om uw favoriete tv-shows en films te vinden

Als u wilt weten waar u uw favoriete tv-shows en films kunt bekijken, kunt u Siri vragen om u te helpen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, waar kan ik ‘Stranger Things’ bekijken?” of “Hey Siri, welke films zijn er op Netflix?”

Vraag Siri om u te helpen bij het kiezen van een restaurant

Als u op zoek bent naar een restaurant, kan Siri u helpen. U kunt Siri vragen om restaurants in de buurt te vinden op basis van uw voorkeuren, zoals type keuken of locatie. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, vind een Italiaans restaurant in de buurt” of “Hey Siri, waar kan ik de beste sushi krijgen?”

Gebruik Siri om uw apparaten te bedienen

Siri kan u helpen om uw slimme thuisapparaten te bedienen, zoals verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, zet de verlichting aan in de woonkamer” of “Hey Siri, zet de thermostaat op 20 graden”.

Vraag Siri om u te helpen bij het oplossen van een probleem

Als u een probleem heeft met uw apparaat, kan Siri u helpen. U kunt Siri vragen om u te helpen bij het oplossen van problemen zoals bijvoorbeeld het herstellen van een app of het vinden van een verloren bestand. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, mijn app crasht steeds, wat moet ik doen?” of “Hey Siri, ik kan mijn bestand niet vinden, waar is het gebleven?”

Gebruik Siri om uw reistijd bij te houden

Als u wilt weten hoe lang het duurt om op uw bestemming te komen, kan Siri u helpen. U kunt Siri vragen om uw reistijd bij te houden en u op de hoogte te houden van eventuele vertragingen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, hoe lang duurt het om naar mijn werk te rijden?”

Vraag Siri om u te helpen bij het leren van een nieuwe taal

Siri kan u helpen bij het leren van een nieuwe taal door u te helpen met de uitspraak en het vertalen van zinnen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, hoe spreek ik ‘goedemorgen’ uit in het Spaans?” of “Hey Siri, vertaal ‘hoe gaat het?’ naar het Frans.”

Gebruik Siri om uw financiën bij te houden

Siri kan u helpen om uw financiën bij te houden door u te helpen bij het maken van betalingen, het controleren van uw saldo en het instellen van waarschuwingen voor overschrijdingen. Zeg bijvoorbeeld: “Hey Siri, betaal mijn telefoonrekening” of “Hey Siri, wat is mijn saldo op mijn spaarrekening?”

Siri biedt veel handige functionaliteiten die uw dagelijks leven gemakkelijker kunnen maken. Of u nu op zoek bent naar een restaurant, uw takenlijst bijhoudt of uw slimme thuisapparaten bedient, Siri kan u helpen. Dus de volgende keer dat u uw iPhone, iPad of Apple Watch gebruikt, vergeet dan niet om Siri te gebruiken en ontdek wat deze virtuele assistent nog meer voor u kan doen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.