Duurzame schuttingen voor in een milieuvriendelijke tuin

In een wereld waarin we steeds meer duurzaam willen hebben, wordt er ook steeds meer gekeken naar een duurzame schutting. En op een plek waar natuur natuurlijk samenkomt, denk aan de tuin, is dat dus ook niet zo’n gek idee! Maar hoe kun je een duurzame schutting creëren? Wij vertellen het jou in deze blog! 

Duurzame schuttingen worden steeds vaker geplaats in de tuin van milieubewuste mensen. In een duurzame tuin zie je dan ook veel herbruikbare en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout en steen. Maar ook natuurlijke tuinbedekking voor meer privacy, zoals een klimop of een andere klimplant zie je steeds vaker. Maar ook schuttingen gemaakt van bijvoorbeeld duurzaam hardhout is een mooie optie voor een schutting. Of kies voor bamboe planken. Tegenwoordig zijn er ook rasters te krijgen met kokosnootschillen of kiezels. Bekijken wat de mogelijkheden zijn? Surf even naar van den top webshop

Voordelen van een duurzame schutting

Een ander voordeel van een duurzame schutting is dat het voordelig is voor je portemonnee. Een schutting van duurzaam materiaal gaat ook nog eens lang mee, waardoor je er lang van kan genieten. Het kan vaak beter tegen weer en wind waardoor je kunt rekenen op een langere levensduur. 

Zet jij je duurzame schutting in een duurzame tuin straks? Een duurzame tuin is een plek waar mens én dier kunnen wonen. Zo zal je in een duurzame tuin meer duurzame materialen tegenkomen. Zoals bamboe, hout en milieuvriendelijke producten voor dieren. Veel plantvergif of bestrijdingsmiddelen zijn dodelijk voor dieren, maar ook gevaarlijk voor mensen. Deze zal je dan ook niet snel terugzien in een duurzame tuin. Een duurzame schutting houdt daarnaast niet alleen in dat het materiaal duurzaam is. Maar het kan ook meer een plek worden voor dieren, zoals insecten of vogels om zich te nestelen. In een duurzame tuin zijn deze dieren meer dan welkom.

Wat kun je nog meer doen om je tuin duurzaam te maken?

Wie zijn of haar tuin nog duurzamer wil maken, kan ervoor kiezen om regenwater op te vangen. Dit water is perfect om de planten mee water te geven of om bijvoorbeeld de schutting schoon te maken. Ook zonnepanelen of lampen op zonne-energie kunnen een mooie aanvulling zijn op een duurzame tuin. 

Meer weten over duurzaam tuinieren? Het WWF geeft tips!