Dit zijn de interieurtrends voor huis en tuin van 2022

Nu de wintermaanden er weer aankomen is het voor veel mensen een goeie tijd om hun inrichting een beetje om te gooien. Er komen wat winterversieringen van zolder, worden wat extra kaarsjes neergezet en de tuin wordt winterklaar gemaakt. Maar wat zijn de nieuwste trends op het gebied van huis en tuin? En hoe kan je je huis met wat kleine aanpassingen klaarmaken voor het nieuwe seizoen? Wij vertellen het je hier! Wij hebben vier thema’s ontdekt die vaak terug zullen komen in de interieurtrends van 2022.

Een frisse start

Een frisse start, de naam zegt het al, staat bekend om de lichte, vrolijke kleuren en open uitstraling. Veel wit, af en toe wat lichtblauw en geel erbij en vooral veel openheid en ramen zijn dingen die dit thema kenmerken. Planten en groen doen het ook altijd goed en geven de ruimte een frisse uitstraling. Als je bijvoorbeeld een tuin hebt grenzend aan je huis, kun je zo de binnen- en buitenruimte bij elkaar trekken met behulp van planten. In de tuin zelf zijn ook rustige, lichte kleuren en natuurlijke materialen erg in trek. Meer natuur, minder tegels, rustige, strakke meubels. Merken zoals Hartman Sophie bieden een ruim assortiment aan tuinmeubelen die perfect passen in een rustig interieur. Denk aan lichte houten tafels met witte kuipstoeltjes, accenten in felle kleuren en mooie accessoires.  

Luchtig en felle kleuren

Dit thema lijkt in sommige aspecten een beetje op de vorige, maar dan vooral gericht op felle kleuren en vrolijkheid. Een feestelijk gevoel als je binnenkomt: dat is het doel. Er wordt gewerkt met kleuren, prints en patronen die elkaar versterken. Veel planten en bloemen maken dit sfeertje helemaal compleet! In de tuin qua tuinmeubelen en decoratie wordt dit thema doorgetrokken naar buiten. Denk aan veel bloemen in verschillende kleuren, accessoires met printjes en vrolijke meubels. Wees ook zowel binnen als buiten niet bang om verschillende kleuren en prints te combineren. Wit komt in dit thema minder voor, dus geef vooral je muren een lekker kleurtje! Deze stijl is ook heel goed te implementeren op een klein balkon of binnentuintje, waardoor je toch een gezellig plekje maakt van de kleine ruimte die je hebt.

Warme tinten en gezelligheid

De andere twee thema’s zijn wat meer ‘s zomers, maar dit thema leent zich uitstekend voor de knusse, koude maanden. Dit thema staat bekend om het gebruik van warme, donkere kleuren en vintage meubels en accessoires. Denk aan kleuren zoals paars, bordeauxrood, donkerblauw en bruin. Meubels in donkere houten tinten, stoffen zoals velours en fluweel en sfeerverlichting passen ook allemaal bij deze stijl. Qua planten en bloemen zijn vooral grote, imposante boeketten en donkere bladeren heel toepasselijk. In de tuin is dit thema terug te vinden door grote rozenstruiken te plaatsen voor een romantisch, sprookjesachtig gevoel, kleine zitjes onder grote bomen en andere gezellige hoekjes. Denk aan films zoals Belle en het Beest, kasteeltuinen en romantiek: dit zijn allemaal herkenbare dingen die bij dit thema horen!

Luxe kuuroord

Een huis wat aanvoelt als een hotel of een kuuroord: wie wil dat nou niet? Ee ontspannen sfeer met ronde vormen, veel glas, transparante materialen, gouden accenten en mooie lichte kleuren. Dit past allemaal bij dit thema, en zorgt ervoor dat je huis er altijd bijstaat alsof het een spa is. Planten zoals aloë vera, pampasgras, droogbloemen en palmbomen passen hier ook goed bij je voelen alsof je in een vakantiehuis woont. De pasteltinten kunnen ook goed gebruikt worden voor accessoires in de tuin of op het balkon. Denk aan placemats,  parasols, tuinkussens en bloemen. Hiermee maak je van je tuin en huis één geheel.

Waar beginnen?

Het is natuurlijk gekkenwerk om te bedenken dat je ieder seizoen of ieder jaar een volledig nieuw interieur moet hebben. Vaak kun je met kleine aanpassingen al een groot verschil maken! In de wintermaanden wat extra kaarsen, donkere kleuren qua accessoires en mischien andere gordijnen of beddengoed. Als we de weersvoorspelling moeten geloven krijgen we dit jaar weer een zachte winter met veel regen, dus dat is wel een goeie drijfveer om je huis extra gezellig te maken. Wanneer het weer lente en zomer wordt kun je de donkere kleuren weer opbergen en de pasteltinten en vrolijke prints uit de kast halen. Heb er vooral lol mee en maak er je eigen plekje van!