De 5 leukste Sinterklaascadeaus voor kinderen

Nu de feestdagen er weer aan komen, is het de hoogste tijd om te gaan nadenken over welke cadeaus je wil gaan geven aan je vrienden en familie. Vooral voor je eigen kinderen of kinderen in het algemeen, kan het lastig zijn om ieder jaar weer wat leuks te bedenken. Want wat vinden ze nou eigenlijk leuk? Hoeveel geld wil je er aan uitgeven? En waar hebben ze lang plezier van? Wij helpen je! In dit artikel hebben wij een lijstje gemaakt van vijf sinterklaascadeaus die het altijd goed doen bij kinderen. We maken geen onderscheid tussen jongens en meisjes, want we geloven erin dat ieder kind met alles moet kunnen spelen! Mocht je dus nog wat inspiratie zoeken? Lees dan vooral verder!

Spelletjes

Als eerste in de lijst met cadeau-ideeën staan spelletjes. Van bordspellen tot kaartspellen, voor kinderen van alle leeftijden zijn er superleuke spellen te koop. Je kan vaak op het spel zien voor welke leeftijden het spel geschikt is, waardoor je altijd een geschikt spelletje kan kopen. Populaire kaartspellen momenteel zijn Woezel en Pip – kwartet, Varen-Vliegen-Rijden-Kwartet, Poepspel, Pesten en Ezelen.

Er komen jaarlijks nieuwe spellen bij, waardoor het aanbod soms overweldigend kan zijn. Over het algemeen geldt dat de klassiekers het altijd goed doen. Spellen zoals rummikub, monopoly en ganzenborden zijn leuk voor iedereen. Vaak komen er ook nieuwe versies uit van de klassieke spellen, met moderne thema’s bijvoorbeeld.

Onder spelletjes vallen natuurlijk ook digitale- of computerspelletjes. Mochten je kinderen een spelcomputer hebben kun je daar een spel voor geven, of je kunt ze een spelcomputer cadeau doen als dat binnen je budget valt! Voor alle leeftijden zijn er interactieve spellen te koop, dus ze kunnen er ook wat van leren.

Buitenspelen

Om buitenspelen te promoten bij je kinderen, is het altijd een goed idee om iets van buiten speelgoed te geven! In deze categorie zijn er heel veel verschillende dingen te koop, dus kijk vooral goed naar wat de kinderen al hebben en wat ze nog kunnen gebruiken. Aangezien je sinterklaascadeaus natuurlijk in de winter geeft, zijn bijvoorbeeld een slee of schaatsen altijd leuk om te geven. Hopelijk kunnen ze gebruikt worden deze winter!

Ook loopauto’s, loopfietsjes, steps, éénwielers, skateboards en andere voertuigen zijn superleuke cadeaus’s voor kinderen.  Vaak kunnen ze hier heel lang mee doen en aangezien ze lang mee gaan, kunnen eventuele broertjes of zusjes er later ook nog plezier van hebben!

Ook zandbakken, speelgoed voor op het strand, spellen zoals Kubb of balspellen doen het altijd goed! Een badminton of strandtennis- set is ook een goeie optie, maar al deze dingen zijn dan wel pas na een paar maanden te gebruiken, wanneer het weer lekker weer wordt!  

Knutselen

Knutselen, tekenen, kleien: zo simpel, maar altijd leuk voor kids! Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar over het algemeen zijn knutselspullen een goeie budget-tip voor cadeautjes. Bij winkels zoals de Action of de Zeeman kan je vaak voor heel weinig geld, superleuke knutselspullen kopen. Denk aan kleurboeken, stickers, stiften, glitterpennen en meer! Voor wat oudere kinderen kun je ook een pottenbakkers-setje kopen of schilderen op nummer. Genoeg te kiezen dus, en dit blijft vaak voor meerdere jaren leuk om te geven. Zeker de moeite waard dus!

Verkleden

Vrijwel alle kinderen vinden het leuk om zich te verkleden. Online zijn verkleedoutfits te vinden voor alle mogelijke dingen zoals films, Disney figuren, superhelden et cetera! Deze kostuums zijn te vinden in allerlei verschillende prijsklassen en uitvoeringen, dus je kan het zo gek maken als je zelf wil! Tegenwoordig maakt het ook totaal niet meer uit wat je koopt voor jongens of meisjes, dus luister vooral naar wat je kinderen leuk vinden!

Educatief

Het leuke van educatief speelgoed is dat je bij je kinderen allerlei vaardigheden stimuleert. Tegenwoordig zijn er heel veel aanbieders van dit soort speelgoed, dus er is keuze genoeg. Voor alle leeftijden zijn er vaak op maat gemaakte pakketten met allerlei dingen die je kind kan leren, zoals taal, rekenen, motoriek en nog veel meer!

Ook digitaal zijn hier heel veel mogelijkheden voor: bepaalde programma’s die je op de computer kunt zetten waarmee je kind over veel verschillende onderwerpen kan leren. Dit is alleen wel iets minder leuk om cadeau te geven misschien, dus denk daar goed over na!