Haarverzorging: hoe verzorg jij je haar het beste?

Ons haar is belangrijk. Zo is lang haar helemaal weer terug en mag het tot bijna op je kont komen. Maar hoe hou jij je prachtige haar nu zo mooi als dat van Kim Kardashian? Wij geven in deze blog een aantal gouden tips. 

Wanneer we kijken naar ons haar zijn een aantal dingen erg belangrijk. Natuurlijk het wassen van je haar is belangrijk, maar er zijn nog een aantal dingen. Zo is het goed om af en toe je haar niet te wassen. Het wordt namelijk sterker van zijn eigen haarolie. Op de dag dat jij je haar niet wast kan je ervoor kiezen om je hoofhuid in te masseren. Ook is het slim om zo min mogelijk gebruik te maken van elektrische producten zoals een steil of krultang. Alles voor een gezondere en mooiere coupe. 

Tips voor de juiste haarverzorging:

De juiste shampoo 

Wist je dat er enorm veel shampoos helemaal niet goed zijn voor je haar. Zo zijn ze eerder slecht voor je haar en kan je er zelfs haar uitval van krijgen. Er zijn echter shampoos die gebruik maken van speciale extracten. Zo heb je bijvoorbeeld Olaplex. Dit is een middel dat beschadigd haar herstelt en je haren krachtige houdt. Wij adviseren vooral om te kiezen voor shampoo dat zo natuurlijk mogelijk is. 

Geen styling tools

Misschien is het oud nieuws, maar we zien dat nog steeds zo veel mensen haar willen dat ze niet hebben. Je kan beter het haar dat je hebt goed verzorgen en zo mooi mogelijk maken dan styling tools gebruiken. Stijltangen en krultangen maken je haar stuk. Je haar is namelijk heel gevoelig en je wortels kunnen snel breken. Het verhitten van je haar is dan ook een slechte keuze wanneer jij gezonder haar wil. Stop daar dus mee. 

Drink veel water

Het klinkt misschien raar, maar water drinken is goed voor je haar. Want wanneer jij water drinkt hydrateert je huid. Dat is dan ook weer goed voor je haarwortels. Eet jij gezond en drink jij genoeg water dan zal je haar er beter uitzien. 

Niet te veel wassen 

Veel vrouwen denken dat als jij je haar wast je haar schoon wordt. Maar wat je eigenlijk doet is de natuurlijke haaroliën. Uit je haar spoelen. Er bestaan dan ook grote groepen die hun haar helemaal niet wassen. Dit heet: ‘no-poo’. Natuurlijk is dit weer een beetje rigulreus, maar je snapt het principe en het zorgt wel voor een gezondere bos haar.  

Knip je haar regelmatig 

Ook je haar knippen is goed. Je zou het misschien niet denken, maar de uiteindes van je haar gaan stuk. Dit zorgt ervoor dat je een pluizigere bos met haar krijgt. Ook zal je vaker moeten borstelen wat dan weer slecht is voor je haar. Kappers zeggen dat je tussen de 6 en de 12 weken naar de kapper moet gaan voor een gezonde bos haar. 

Wij maken ons trouwens druk over de prijzen voor die kapper. Wist je dat vrouwen meer betalen dan mannen? Lees er hier meer over.