Tips voor de perfecte Valentijnsdag

Valentijnsdag is natuurlijk de dag van de liefde. De feestdag om je dierbaren in het zonnetje te zetten. Meestal een partner, maar dit kan ook je moeder of kind zijn. Toch is het elk jaar weer lastig om iets leuks te verzinnen. Wat ga je doen met Valentijnsdag? Doe je er dit jaar überhaupt wat aan of laat je het aan je voorbij gaan? Stiekem blijft het natuurlijk wel leuk om iets leuks te doen en verwend te worden. Daarom kan een beetje voorbereiding geen kwaad. Maar hoe pak je het dit jaar aan? In dit artikel zetten we een aantal tips voor de perfecte Valentijnsdag op een rij.

Wie geef je een cadeau?

Met Valentijnsdag mag je verwennen. Maar wie wordt jouw Valentijn? Natuurlijk denk je dan al snel aan je partner. Het kan echter ook je moeder zijn, een goede vriendin of je kind. Hoe mooi is het om juist hun op de dag van de liefde in het zonnetje te zetten? Op zoek naar een mooi Valentijnsdag cadeau voor haar? Denk dan eens aan gepersonaliseerde sieraden, een dagje weg, parfum of chocolaatjes. Dit zijn tijdloze cadeaus die bij werkelijk iedereen in de smaak zullen vallen.

Plan de hele dag vrij

Zet 14 februari groot in jullie agenda’s en plan deze geheel vrij. Zo geniet je echt van een dag voor jullie samen. Tref nu alvast de nodige voorbereidingen. Wil je lekker uit eten of een ander uitstapje met z’n tweetjes doen? Wees je er dan van bewust dat deze activiteiten vaak snel volgeboekt zitten. Reserveer daarom zeker op tijd.

Vinden jullie het leuk om elkaar te verrassen? Kijk dan of je allebei een activiteit kunt bedenken, maar vertel je partner natuurlijk niet wat je bedacht hebt. Geef elkaar wel een tijdstip zodat de activiteiten elkaar niet overlappen. Op die manier wordt het echt een spannende en originele dag.

Maak een eigen kaart

Valentijnsdag staat in het teken van elkaar vertellen hoeveel jullie voor elkaar betekenen. Het klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar dit is dan ook echt het moment om een kaart te geven. Wil je het toch iets origineler? Gooi dan je creativiteit in de strijd en ontwerp een eigen kaart met persoonlijke boodschap. Vertel waarom je zo blij met hem bent. Dat valt altijd in goede aarde.

Romantische wandeling

In de drukte van de alledaagse dag kun je elkaar nou eenmaal uit het oog verliezen. Hoe fijn is het dan om echt een dag voor jullie tweetjes te plannen? Zonder gesprekken over het werk, vrienden die erbij zijn of kinderen om je heen? Gewoon even helemaal niets. Echt een dag voor jullie samen. Ga dan niet op de bank hangen, maar maak een romantische wandeling door het bos of op het strand. Dat biedt genoeg gelegenheid om te praten over dingen waar je anders niet aan toe komt.